President Rivlin møtte arabiske og jødiske fotballspillere for å markere starten på sesong 2019-2020

"Fotball er et bevis på samarbeidet mellom jøder og arabere," sa presidenten.
President Rivlin (sittende til høyre i bildet) med fotballspillere 27. august 2019. (Foto: Mark Neiman, GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

«Fotball er en lagsport. Ofte snakker kommentatorer om de individuelle spillerne i stedet for om lagets prestasjoner. Men ettersom det er en lagsport kan fotball også være et redskap for forandring,» sa presidenten til spillere og trenere da han tirsdag 27. august hadde dem på besøk i presidentboligen Beit HaNasi i Jerusalem i anledning sesongstarten, skriver Government Press Office.

«Fansen som følger med når landslaget spiller forstår at fotball ikke har mer like statsborgere eller mindre like statsborgere. Jøder og arabere kan spille sammen på banen og leve sammen i dette landet. For fansen er dere rollemodeller på og utenfor banen. Dere er et symbol på suksess og partnerskap. Først og fremst er fotball et bevis på samarbeidet mellom jøder og arabere, og hvordan gjøre det til nytte for hele samfunnet,» la han til.

Israels U21-fotballag i forbindelse med fotballkampen mot det norske laget. (Foto: David Katz, flickr.com)
Israels U21-fotballag før kampen mot Norge under EM i Israel i 2013. Flere av spillerne er arabere, deriblant Marwan Kabha (nr. 2 fra venstre i bakre rekke). (Foto: David Katz, flickr.com)

Blant de israelsk-arabiske spillerne som var til stede på markeringen var Ayid Habshi og Muhammad Awad fra klubben Maccabi Haifa, Atta Jaber fra Bnei Sakhnin, Ramzi Safouri og Marwan Kabha fra Hapoel Beersheva, Obada Khattab fra Ironi Nesher, Muhammad Ghadir fra Bnei Yehuda, Wissam Rabah fra Hapoel Hadera. Den jødiske spilleren Aviram Baruchyan fra Hapoel “Adumim” Ashdod og den jødiske treneren Tal Banin deltok også.

Arabiske Esawi Frej, som er leder for lobbygruppen for sport i nasjonalforsamlingen Knesset, sa følgende: «Sport er en av de få områdene vi har igjen her i dette landet som bringer jøder og arabere sammen. Vi deler gleder og sorger. Som spillere gråter dere når dere slipper inn mål, og når dere lager mål er dere glade. Jøder og arabere klemmer hverandre fordi sport kobler oss sammen.»

Knessetmedlem Esawi Frej (55) er araber og fra byen Kfar Kassem. (Foto: Knesset.gov.il)

Reuven Rivlin snakket også om initiativet «Æresskjoldet – Israels håp innen sport» som har vært aktivt de siste fem årene. Det er et samarbeid mellom Kultur- og Sportsdepartementet, Det israelske fotballforbundet, Toto (tilsvarende Norsk Tipping), og organisasjonen «Verdier innen Sport»: «Som en del av prosjektet arbeider vi med flere titalls lokale myndigheter og klubber, og hvert år deler vi ut Æresskjoldet til den klubben i toppdivisjonen som har utmerket seg i løpet av sesongen innen utdanning og verdier, og med å takle fenomenet vold og rasisme på kamper.»

Æresskjoldet er en plakett som deles ut hvert år til en av klubbene i den israelske toppdivisjonen. (Foto: israeli-hope.gov.il)

Presidenten ønsket alle gjestene lykke til med oppstarten av sesongen, og uttrykte et håp om at den vil forløpe uten vold og rasisme, men med mange mål og spennende kamper.

Til slutt sa presidenten: «Vi snakker ikke bare om fotball. Det går langt utover det. Vi snakker om folk som respekterer hverandres religion og nasjonalitet, og på samme tid respekterer staten og det samfunnet han er en del av.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise