Drapsbølge i israelsk-arabiske byer

Over 60 israelsk-arabere er drept så langt i år. Arabisk politiker krever handling.

Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En drapsbølge herjer i det arabiske samfunnet i Israel. Så langt i år er over 60 personer drept. Senest for noen dager siden ble en 44 år gammel mann skutt og drept utenfor sitt eget hjem i byen Nasaret, skriver Times of Israel.

Den samme dagen ble en 21-åring knivstukket og alvorlig skadet i den arabiske byen Shfaram i Nord-Israel. I den arabiske landsbyen Kabul i Galilea ble en annen 21-åring skutt og skadet. To andre ble skutt i Tira.

Denne dagen skilte seg likevel ikke ut. Fredag 20. september ble to israelsk-arabere drept i to ulike skyteepisoder i arabiske byer i Nord-Israel. Drapene skjedde med bare få timers mellomrom. I tillegg ble to personer drept i to separate skyteepisoder to dager tidligere. Totalt fire drap på bare tre dager.

Edib Dirawi (t.v.) og Iyad Badir ble skutt og drept med bare tre timers mellomrom fredag 20. september. (Foto: Privat)

Flere av drapene har vært oppgjør mellom kriminelle miljøer, men også tilfeldig forbipasserende er blitt skutt og drept i skuddvekslinger.

I tillegg til at over 60 personer er drept så langt i år er enda flere alvorlig skadet i en rekke skyteepisoder, knivstikkinger og andre voldsepisoder.

Leder for den arabiske felleslisten, en union av de arabiske partiene i Israel, sier deres hovedprioritet i nasjonalforsamlingen blir å bekjempe voldsbølgen.

– Valget er over, men voldsbølgen i det arabiske samfunnet fortsetter. Dette er den første saken vi vil ta opp. Vi har ikke annet valg enn å gjøre gatene trygge igjen å få fjernet skytevåpnene fra samfunnet, sier Ayman Odeh.

Leder av den arabiske felleslisten, Ayman Odeh, sier bekjempelsen av voldsbølgen har høyeste prioritet. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelKvinne døde nesten ett år etter at hun ble alvorlig skadet i et rakettangrep
Neste artikkelLetnes fortsetter å villede om Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.