Drapsbølge i israelsk-arabiske byer

Over 60 israelsk-arabere er drept så langt i år. Arabisk politiker krever handling.
Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En drapsbølge herjer i det arabiske samfunnet i Israel. Så langt i år er over 60 personer drept. Senest for noen dager siden ble en 44 år gammel mann skutt og drept utenfor sitt eget hjem i byen Nasaret, skriver Times of Israel.

Den samme dagen ble en 21-åring knivstukket og alvorlig skadet i den arabiske byen Shfaram i Nord-Israel. I den arabiske landsbyen Kabul i Galilea ble en annen 21-åring skutt og skadet. To andre ble skutt i Tira.

Denne dagen skilte seg likevel ikke ut. Fredag 20. september ble to israelsk-arabere drept i to ulike skyteepisoder i arabiske byer i Nord-Israel. Drapene skjedde med bare få timers mellomrom. I tillegg ble to personer drept i to separate skyteepisoder to dager tidligere. Totalt fire drap på bare tre dager.

Edib Dirawi (t.v.) og Iyad Badir ble skutt og drept med bare tre timers mellomrom fredag 20. september. (Foto: Privat)

Flere av drapene har vært oppgjør mellom kriminelle miljøer, men også tilfeldig forbipasserende er blitt skutt og drept i skuddvekslinger.

I tillegg til at over 60 personer er drept så langt i år er enda flere alvorlig skadet i en rekke skyteepisoder, knivstikkinger og andre voldsepisoder.

Leder for den arabiske felleslisten, en union av de arabiske partiene i Israel, sier deres hovedprioritet i nasjonalforsamlingen blir å bekjempe voldsbølgen.

– Valget er over, men voldsbølgen i det arabiske samfunnet fortsetter. Dette er den første saken vi vil ta opp. Vi har ikke annet valg enn å gjøre gatene trygge igjen å få fjernet skytevåpnene fra samfunnet, sier Ayman Odeh.

Leder av den arabiske felleslisten, Ayman Odeh, sier bekjempelsen av voldsbølgen har høyeste prioritet. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise