Netanyahu lover midler til å bekjempe voldsbølgen i israelsk-arabiske byer

Store protester i den israelsk-arabiske sektor etter over 70 drap så langt i år.
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer voldsbølgen som herjer i det israelsk-arabiske samfunnet. Så langt i år er over 70 israelsk-arabere drept. Netanyahu lover nå ressurser til å bekjempe volden, skriver Times of Israel.

– Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer drapene og volden i den arabiske sektor, sier statsministerens kontor i en uttalelse.

Samtidig oppfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til å samarbeide med politiet. Han ber også om at israelsk-arabiske ledere samarbeider med myndighetene. De siste ukene har det vært store protester mot voldsbølgen i flere israelsk-arabiske byer. Tusenvis deltok i protester i løpet av helgen.

– Vi må alle handle ansvarlig og samarbeide for å bekjempe volden.

I tillegg til at over 70 personer er drept så langt i år er flere alvorlig skadet i en rekke skyteepisoder, knivstikkinger og andre voldsepisoder i det israelsk-arabiske samfunnet. Flere av drapene har vært oppgjør mellom kriminelle, men også tilfeldig forbipasserende er skutt og drept i skuddvekslinger.

Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)

Selv om araberne i Israel bare utgjør rundt 20 prosent av befolkningen, er langt over halvparten av ofrene i drapssaker arabere. Senest for få dager siden ble to brødre og en tredje person drept i et oppgjør med skytevåpen.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politiet for å ignorere volden i den arabiske sektor, men dette avvises på det sterkeste av politiet. Det israelske politiet sier de gjør alt som står i sin makt for å stanse voldsbølgen. Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan har tett dialog med politiet om drapsbølgen.

– Volden og kriminaliteten i det arabiske samfunnet krever en målrettet kamp med alle midler som staten har til rådighet. Vi må erklære unntakstilstand, sier sikkerhetsministeren i en uttalelse.

Lederen av den arabiske felleslisten, en samling av arabiske partiet i den israelske nasjonalforsamlingen, la ut denne videoen fra helgens protest:

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise