Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu lover midler til å bekjempe voldsbølgen i israelsk-arabiske byer

Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Store protester i den israelsk-arabiske sektor etter over 70 drap så langt i år.

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer voldsbølgen som herjer i det israelsk-arabiske samfunnet. Så langt i år er over 70 israelsk-arabere drept. Netanyahu lover nå ressurser til å bekjempe volden, skriver Times of Israel.

– Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer drapene og volden i den arabiske sektor, sier statsministerens kontor i en uttalelse.

Samtidig oppfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til å samarbeide med politiet. Han ber også om at israelsk-arabiske ledere samarbeider med myndighetene. De siste ukene har det vært store protester mot voldsbølgen i flere israelsk-arabiske byer. Tusenvis deltok i protester i løpet av helgen.

– Vi må alle handle ansvarlig og samarbeide for å bekjempe volden.

I tillegg til at over 70 personer er drept så langt i år er flere alvorlig skadet i en rekke skyteepisoder, knivstikkinger og andre voldsepisoder i det israelsk-arabiske samfunnet. Flere av drapene har vært oppgjør mellom kriminelle, men også tilfeldig forbipasserende er skutt og drept i skuddvekslinger.

Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)

Selv om araberne i Israel bare utgjør rundt 20 prosent av befolkningen, er langt over halvparten av ofrene i drapssaker arabere. Senest for få dager siden ble to brødre og en tredje person drept i et oppgjør med skytevåpen.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politiet for å ignorere volden i den arabiske sektor, men dette avvises på det sterkeste av politiet. Det israelske politiet sier de gjør alt som står i sin makt for å stanse voldsbølgen. Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan har tett dialog med politiet om drapsbølgen.

– Volden og kriminaliteten i det arabiske samfunnet krever en målrettet kamp med alle midler som staten har til rådighet. Vi må erklære unntakstilstand, sier sikkerhetsministeren i en uttalelse.

Lederen av den arabiske felleslisten, en samling av arabiske partiet i den israelske nasjonalforsamlingen, la ut denne videoen fra helgens protest:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart