Arabiske rørleggere nektet å ta betalt for jobben da de hørte at kunden var Holocaust-overlever

Livshistorien til jødiske Rosa Meyer rørte et israelsk-arabisk brødrepar.
Rosa Meyer sammen med det israelsk-arabiske brødreparet Simon og Salim Matri i Haifa. (Foto: Privat)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det israelsk-arabiske brødreparet Simon og Salim Matri var på oppdrag hos en eldre kvinne i Haifa for å gjøre rørleggerarbeid for rundt 2500 kroner. Da brødrene kom i prat med kunden, en eldre kvinne ved navn Rosa Meyer, kom det fram at hun var en Holocaust-overlever.

– På et tidspunkt, mens jeg jobbet, begynte min bror Salim å prate med Rosa om livet hennes. Livshistorien hennes rørte meg. I det øyeblikket bestemte jeg meg for at jeg ikke ville kreve én krone av henne, sier Simon.

Historien ble først publisert i den hebraisk-språklige nyhetssiden Mako, men artikkelen er oversatt til engelsk av bloggeren Elder of Ziyon.

Etter at brødrene var ferdig med rørleggerarbeidet skrev de på kvitteringen: «Ønsker deg god helse til 120 år. Beløp å betale: 0».

Da Meyer så kvitteringen ble hun rørt til tårer.

– Brødrene overrasket meg virkelig. Det var så overraskende og gledelig, og jeg takket dem veldig, forteller den jødiske kvinnen til Mako.

– Vi gjorde det helhjertet, svarer Simon.

Brødrene la også igjen nummeret sitt og ba Meyer om å kontakte dem hvis hun skulle trenge hjelp igjen – og de skulle gjøre jobben gratis nok en gang.

– Det er oppdragelsen vi har fått hjemme – å hjelpe mennesker. Penger er viktig, men ikke det viktigste. Det viktigste er å være et medmenneske.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise