Arabiske rørleggere nektet å ta betalt for jobben da de hørte at kunden var Holocaust-overlever

Livshistorien til jødiske Rosa Meyer rørte et israelsk-arabisk brødrepar.

Rosa Meyer sammen med det israelsk-arabiske brødreparet Simon og Salim Matri i Haifa. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelsk-arabiske brødreparet Simon og Salim Matri var på oppdrag hos en eldre kvinne i Haifa for å gjøre rørleggerarbeid for rundt 2500 kroner. Da brødrene kom i prat med kunden, en eldre kvinne ved navn Rosa Meyer, kom det fram at hun var en Holocaust-overlever.

– På et tidspunkt, mens jeg jobbet, begynte min bror Salim å prate med Rosa om livet hennes. Livshistorien hennes rørte meg. I det øyeblikket bestemte jeg meg for at jeg ikke ville kreve én krone av henne, sier Simon.

Historien ble først publisert i den hebraisk-språklige nyhetssiden Mako, men artikkelen er oversatt til engelsk av bloggeren Elder of Ziyon.

Etter at brødrene var ferdig med rørleggerarbeidet skrev de på kvitteringen: «Ønsker deg god helse til 120 år. Beløp å betale: 0».

Da Meyer så kvitteringen ble hun rørt til tårer.

– Brødrene overrasket meg virkelig. Det var så overraskende og gledelig, og jeg takket dem veldig, forteller den jødiske kvinnen til Mako.

– Vi gjorde det helhjertet, svarer Simon.

Brødrene la også igjen nummeret sitt og ba Meyer om å kontakte dem hvis hun skulle trenge hjelp igjen – og de skulle gjøre jobben gratis nok en gang.

– Det er oppdragelsen vi har fått hjemme – å hjelpe mennesker. Penger er viktig, men ikke det viktigste. Det viktigste er å være et medmenneske.

Forrige artikkelTrumps passive politikk overfor Iran skaper frykt for et angrep mot Israel
Neste artikkelVarsel til Riksrevisjonen: Regjeringen tildekker hvordan norsk bistand bidrar til å belønne terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.