600 politifolk skal stanse voldsbølgen

Israel setter inn store ressurser for å bekjempe drapsbølgen i den arabiske sektor.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)

Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan lover å sette av 600 politimenn til å bekjempe voldsbølgen som herjer i det israelsk-arabiske samfunnet. Så langt i år er over 70 personer drept. Erdan kom med løftet i et møte med arabiske ledere. Sikkerhetsministeren vil også sette av ekstra ressurser til å etterforske organisert kriminalitet i arabisk sektor, skriver Times of Israel.

Etter møtet sa Ayman Odeh, leder for en allianse av arabiske partier i Israel, at det «var et viktig møte», men at de også ønsker at regjeringen vedtar en langtidsplan for å utrydde vold og kriminalitet i det arabiske samfunnet.

– Samtalene vil fortsette og kampen mot volden vil fortsette, sier Odeh.

Ifølge en annen arabisk politiker skal sikkerhetsminister Erdan vært enig i at det er behov for et regjeringsvedtak, men at dette må opp i budsjettet.

Men Erdan kom også med kritikk av det arabiske samfunn, for manglende samarbeidsvilje med politiet. Han kritiserte også domstolene i Israel for å gi for lave straffer til dem som blir tatt med ulovlige våpen. Straffene er ikke strenge nok til å avskrekke kriminelle organisasjoner og gjenger.

De siste ukene har tusenvis av israelske arabere protestert mot voldsbølgen. Arabiske partier med drapene sverter hele det arabiske samfunnet i Israel.

– Et lite segment av vårt samfunn består av kriminelle grupper som bruker vold som et verktøy. Vi ønsker at politiet skal ta hånd om dem, sier Odeh.

Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet at israelske myndigheter vil bevilge midler til å bekjempe kriminalitet og voldsbruk i den arabiske sektor.

– Vi må alle handle ansvarlig og samarbeide for å bekjempe volden.

Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)
Forrige artikkelKom for å høre Revital Yakin-Karkovsky avsløre boikottbevegelsen på MIFF Forum
Neste artikkelLO-Aktuelt feilinformerer om Netanyahus valgløfte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.