Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kun 7% av israelske arabere definerer seg som «palestinere»

En ung israelsk-arabisk kvinne tar selfie sammen med jødiske medstudenter. (Foto: US Embassy in Jerusalem)
Hver fjerde araber i Israel definerer seg først og fremst som israeler.

Ifølge foreløpige data fra Jewish People Policy Institutes (JPPI) kommende mangfoldsindeks for 2020, så har det i løpet av de siste årene vært en betydelig endring i hvordan israelske arabere identifiserer seg selv.

Ifølge studien, gjennomført av professor Camille Fuchs ved universitet i Tel Aviv, definerer omtrent en fjerdedel (23%) av araberne seg først og fremst som «israelere». Det er en kraftig økning fra i fjor, hvor bare 5% svarte det samme. Over halvparten (51%) identifiserer seg som «israelsk-arabisk».

Over 20%, nærmere to millioner, av innbyggerne i Israel er arabere.

Samtidig går andelen ikke-jødiske innbyggere som først og fremst definerer seg som «palestinere» betraktelig ned, fra 18% i fjor til 7% i år, skriver den israelske avisen Jerusalem Post. Også andre undersøkelser viser samme trend, at stadig færre arabere i Israel definerer seg som «palestinere».

Shmuel Rosner, en av personene som jobbet med studien, sier det har vært en betydelig endring det siste året i hvordan israelske arabere definerer seg selv. Rosner tror de siste valgene til ny nasjonalforsamling har påvirket hvordan arabere i Israel ser på seg selv. Valgdeltakelsen hos israelske arabere har vært rekordhøy og det har vært en utbredt debatt om israelske araberes deltakelse på den politiske arenaen og i det israelske samfunnet.

Studien viser også at de fleste araberne føler seg «som ekte israelere».

President ved Jewish People’s Policy Institute, Avinoam Bar-Yosef, mener det ikke først og fremst er den økte valgdeltakelsen, men koronakrisen som har endret hvordan mange israelske arabere identifiserer seg selv. Han viser til at mange arabere jobber i helsesektoren i Israel og at kampen mot koronaviruset har skapt en større følelse av partnerskap mellom det jødiske og arabiske samfunnet i landet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart