Israels første beduin ambassadør

Ishmael Khaldi er utnevnt til Israels nye ambassadør til Eritrea.
Ishmael Khaldi har jobbet for Utenriksdepartementet siden 2014. Nå blir han Israels første beduin ambassadør. (Foto: UD)

Utenriksdepartementet utnevnte søndag 5. juli Ishmael Khaldi til Israels nye ambassadør til Eritrea. Han blir dermed den første beduinen som tjenestegjør som israelsk ambassadør i utlandet, skriver Times of Israel.

Khaldi skapte også historie for over et tiår siden, da han ble den første beduin-israeler til å tjenestegjør som diplomat i Utenriksdepartementet. Han har siden hatt flere diplomatiske stillinger i USA og andre steder.

Beduiner er en arabisktalende folkegruppe som tidligere var nomader i store deler av Midtøsten og Nord-Afrika. I dag er det ikke så mange som fortsatt lever som nomader. Over 200.000 av innbyggerne i Israel er beduiner.

Den nye ambassadøren ble født i Khawaled i nærheten av Haifa, hvor han vokste opp som gjeter. Han har blitt velkjent i pro-israelske kretser for sitt diplomatiske arbeid, hvor han som muslim forsvarer Israel. Han har vært visekonsul på den amerikanske vestkysten og fungerende konsul i Miami, i tillegg til å ha ledet London-ambassadens arbeid mot BDS-bevegelsen.

Utnevnelsen av Khaldi ble kunngjort sammen med ti andre kandidater til utenrikstjenesten. Alle kandidatene må til slutt godkjennes av regjeringen.

Tidligere forsvars- og utenriksminister Avigdor Lieberman fra partiet Yisrael Beytenu hyller utnevnelsen i en Twitter-melding. Lieberman skriver blant annet at at Khaldi var en pålitelig rådgiver da han var utenriksminister.

– Han er kjent som en israelsk patriot som forsvarer staten [Israel] innstendig over hele verden, skriver Lieberman i Twitter-meldingen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise