Israels første beduin ambassadør

Ishmael Khaldi er utnevnt til Israels nye ambassadør til Eritrea.

Ishmael Khaldi har jobbet for Utenriksdepartementet siden 2014. Nå blir han Israels første beduin ambassadør. (Foto: UD)

Utenriksdepartementet utnevnte søndag 5. juli Ishmael Khaldi til Israels nye ambassadør til Eritrea. Han blir dermed den første beduinen som tjenestegjør som israelsk ambassadør i utlandet, skriver Times of Israel.

Khaldi skapte også historie for over et tiår siden, da han ble den første beduin-israeler til å tjenestegjør som diplomat i Utenriksdepartementet. Han har siden hatt flere diplomatiske stillinger i USA og andre steder.

Beduiner er en arabisktalende folkegruppe som tidligere var nomader i store deler av Midtøsten og Nord-Afrika. I dag er det ikke så mange som fortsatt lever som nomader. Over 200.000 av innbyggerne i Israel er beduiner.

Den nye ambassadøren ble født i Khawaled i nærheten av Haifa, hvor han vokste opp som gjeter. Han har blitt velkjent i pro-israelske kretser for sitt diplomatiske arbeid, hvor han som muslim forsvarer Israel. Han har vært visekonsul på den amerikanske vestkysten og fungerende konsul i Miami, i tillegg til å ha ledet London-ambassadens arbeid mot BDS-bevegelsen.

Utnevnelsen av Khaldi ble kunngjort sammen med ti andre kandidater til utenrikstjenesten. Alle kandidatene må til slutt godkjennes av regjeringen.

Tidligere forsvars- og utenriksminister Avigdor Lieberman fra partiet Yisrael Beytenu hyller utnevnelsen i en Twitter-melding. Lieberman skriver blant annet at at Khaldi var en pålitelig rådgiver da han var utenriksminister.

– Han er kjent som en israelsk patriot som forsvarer staten [Israel] innstendig over hele verden, skriver Lieberman i Twitter-meldingen.

Forrige artikkelIDF bombet Hamas-mål etter rakettangrep
Neste artikkelBergens Tidende tyr til oppdikting i kampen for sanksjoner mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.