Israels første beduin ambassadør

Ishmael Khaldi har jobbet for Utenriksdepartementet siden 2014. Nå blir han Israels første beduin ambassadør. (Foto: UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Utenriksdepartementet utnevnte søndag 5. juli Ishmael Khaldi til Israels nye ambassadør til Eritrea. Han blir dermed den første beduinen som tjenestegjør som israelsk ambassadør i utlandet, skriver Times of Israel.

Khaldi skapte også historie for over et tiår siden, da han ble den første beduin-israeler til å tjenestegjør som diplomat i Utenriksdepartementet. Han har siden hatt flere diplomatiske stillinger i USA og andre steder.

Beduiner er en arabisktalende folkegruppe som tidligere var nomader i store deler av Midtøsten og Nord-Afrika. I dag er det ikke så mange som fortsatt lever som nomader. Over 200.000 av innbyggerne i Israel er beduiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye ambassadøren ble født i Khawaled i nærheten av Haifa, hvor han vokste opp som gjeter. Han har blitt velkjent i pro-israelske kretser for sitt diplomatiske arbeid, hvor han som muslim forsvarer Israel. Han har vært visekonsul på den amerikanske vestkysten og fungerende konsul i Miami, i tillegg til å ha ledet London-ambassadens arbeid mot BDS-bevegelsen.

Utnevnelsen av Khaldi ble kunngjort sammen med ti andre kandidater til utenrikstjenesten. Alle kandidatene må til slutt godkjennes av regjeringen.

Tidligere forsvars- og utenriksminister Avigdor Lieberman fra partiet Yisrael Beytenu hyller utnevnelsen i en Twitter-melding. Lieberman skriver blant annet at at Khaldi var en pålitelig rådgiver da han var utenriksminister.

– Han er kjent som en israelsk patriot som forsvarer staten [Israel] innstendig over hele verden, skriver Lieberman i Twitter-meldingen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag