Det går mot rekordmange drap i arabisk sektor

Så langt i år er 73 israelske arabere drept i voldsbølgen som herjer det arabiske samfunnet.
Israelsk politi undersøker åstedet hvor en mann, en kvinne og deres 16 år gamle datter ble skutt og drept 26. juni 2021. Så langt i år har 73 israelske arabere blitt drept i voldsbølgen som herjer det arabiske samfunnet. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

En 18-åring ble drept og en 22-åring alvorlig skadet da ukjente personer skjøt mot bilen deres i byen Musmus i Nord-Israel. Begge ble fraktet til sykehus, hvor tenåringen ble erklært død. Politiet etterforsker hendelsen.

Dødsfallet marker det 73. drapet på en israelsk-araber så langt i år. De siste årene har det arabiske samfunnet i Israel vært preget av en blodig volds- og drapsbølge. 96 israelske arabere ble drept i fjor, det høyeste antallet i nyere tid, skriver Times of Israel. Og 2021 vil trolig overgå fjoråret i antallet drap.

Baren noen dager før drapet på 18-åringen ble en 22 år gammel mann drept og en annen person alvorlig skadet da ukjente gjerningsmenn avfyrte skudd mot en butikk i Nasaret, den største arabiske byen i Israel.

Før det ble 28 år gammel arabisk kvinne skutt og drept mens hun kjørte bil i byen Ramle i det sentrale Israel. Politiet mistenker at familien til hennes avdøde ektemann – som selv ble skutt og drept i 2015 – står bak. De skal ha mislikt offerets beslutning om å forlate byen Ramle med hennes barn og flytte til Haifa etter at ektemannen ble drept. Politiet etterforsker også andre mulige motiver. 11 av de 73 drepte araberne så langt i år har vært kvinner.

I tillegg til en rekke dødsfall de siste dagene har det også vært en rekke ikke-dødelige skyteepisoder i byer med stor arabisk befolkning.

Mange israelske arabere kritiserer politiet og mener de ikke lykkes i å slå ned på mektige kriminelle organisasjoner. De mener også at politiet ignorer volden, som inkluderer familiefeider, mafiakriger og vold mot kvinner. Politiet har tidligere avvist kritikken og sier mange ikke er samarbeidsvillige.

Ifølge en rapport fra 2020 er rundt 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de aller fleste av disse befinner seg i det arabiske samfunnet.

Volden i det arabiske samfunnet preget også valgkampen i Israel i vår og den nye regjeringen har lovet å bruke store summer på den arabiske sektor og på å stoppe volden. I forrige måned sa statsminister Naftali Bennett at volden og kriminaliteten i det israelsk arabiske samfunnet var en nasjonal katastrofe. Han har hatt møter med ledende myndigheter og politi for å få på plass en nasjonal plan for å takle problemet. Imens fortsetter skytingen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise