Hundrevis av nye politifolk skal stanse voldsbølgen i det arabiske samfunnet

Drapsbølgen som herjer det arabiske samfunnet har så langt i år kostet 89 menneskeliv.
Politiet ved åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble funnet drept i byen Rameh 15. august 2021. (Foto: Flash90)

De siste årene har det arabiske samfunnet i Israel vært herjet av en volds- og drapsbølge. I fjor ble 96 israelske arabere drept og 2021 ligger an til å bli enda blodigere. Så langt i år har det vært hele 89 drap innad i det arabiske samfunnet. Det er alt fra familiefeider og mafiakriger til vold mot kvinner.

Tirsdag ble en mann i 30-årene skutt og drept i bilen sin i Negev-ørkenen, en dag etter to menn ble skutt og drept – en av dem midt i et bryllup. Nå lover israelske myndigheter å ta opp kampen mot de kriminelle. De vil rekruttere hundrevis av nye politifolk, i tillegg til å involvere Shin Bet, den israelske sikkerhetstjenesten, i dette arbeidet, skriver Times of Israel.

Israels sikkerhetsminister Omer Barlev opplyser om at de vil rekruttere 1100 nye politifolk til å jobbe med oppgaven. Ansettelsene vil begynne etter at det nye statsbudsjettet er vedtatt i løpet av de neste ukene. Det vil likevel ta flere måneder før tiltakene vil få en reell effekt på den voldelige situasjonen.

– La oss legge kortene på bordet – dette er ikke bare et problem med kriminelle familier, dette er et bred fenomen som er ledet av ekstremister som har tatt kontroll over de arabiske gatene, sier sikkerhetsministeren.

Han sier samtidig at politiet ikke kan løse situasjonen alene og etterspør mer lederskap fra arabiske ledere. Han viser til at det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de fleste i det arabiske samfunnet.

Rundt 20 prosent, drøyt to millioner, av Israels innbyggere er arabere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise