Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabisk splittelse etter krigen mot Hamas

Det har nylig blitt avholdt et arabisk toppmøte i Kuwait. Hensikten med møtet var egentlig å fremme økonomisk vekst og utvikling i den arabiske verden, men den dagsaktuelle situasjonen mellom Israel og Hamas fikk en sentral plass på møtet.

Det har nylig blitt avholdt et arabisk toppmøte i Kuwait. Hensikten med møtet var egentlig å fremme økonomisk vekst og utvikling i den arabiske verden, men den dagsaktuelle situasjonen mellom Israel og Hamas fikk en sentral plass på møtet. Kong Abdullah av Saudi-Arabia sa blant annet at Israel har brukt ”overdreven makt” i Gaza. Han lovte å gi én milliard dollar til gjenoppbygging. Han sa også at Israel må forstå at det arabiske fredsinitiativet ikke vil ligge på bordet i all framtid. Israel vil måtte velge mellom krig og fred. – [Israel har hittil avvist det saudi-arabiske ”fredsinitiativet” (som de andre arabiske land har sluttet seg til) særlig fordi det forlanger at de arabiske flyktningene fra 1948 skal ha ”rett til å vende tilbake” til Israel, hvor hundretusener av jødiske flyktninger (ikke minst fra arabiske land) for lengst har tatt deres plass.] Mubarak: Hamas inviterte Israel Egypts president Hosni Mubarak sa at Egypt hadde arbeidet hardt for å få Hamas til å forlenge våpenhvilen. Egypterne advarte Hamas om at å avslå å forlenge den var ”en åpen invitasjon til israelsk aggresjon”. [Det gikk som egypterne sa: Hamas sendte så mange raketter inn i Israel at Israel var nødt til å slå til.] Mubarak sa også at Egypt ville fortsette å arbeide for å oppnå en forsoning mellom palestinerne [Fatah og Hamas]. Uten en slik forsoning vil det ikke bli noen stabilitet for Gaza, ingen gjenoppbygning og ikke slutt på embargoen (avstengningen), sa han. [Det er tydelig at han tenker seg en rolle for Fatah i Gaza.] Mubarak sa at Egypt støtter den retten ethvert folk har til å motsette seg okkupasjon. Men han understreket at ”motstanden må være ansvarlig&rdquo.

Mubarak bemerket at Gaza-krisen avdekker kløften innenfor den arabiske verden. Den viste seg blant annet ved at Syria [og sikkert andre land også] var meget krasse i sine uttalelser om Israel. Kilde: En artikkel på jpost.com (Jerusalem Post) 19. januar 2009. Stoffet er skrevet av Associated press og ”jpost.com staff”.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart