Må møte i retten etter dette bildet

Blir sett på som en krenkelse mot det egyptiske folk.
Den egyptiske sangeren Mohamed Ramadan (i midten) holder rundt den israelske sangeren Omer Adam. (Foto: Privat)

Israel og Egypt inngikk fredsavtale allerede i 1979, men forholdet mellom de to nabolandene er likevel ikke det varmeste. Det har den egyptiske sangeren Mohamed Ramadan fått smertelig erfare, skriver nettavisen Times of Israel.

Den kjente egyptiske sangeren og skuespilleren poserte nylig på et bilde i De forente arabiske Emirater sammen med den israelske sangeren Omer Adam og den israelske fotballspilleren Diaa Sabia. «Musikken bringer oss sammen», skrev Ramadan under bildet han publiserte i sosiale medier.

Egypteren har millioner av arabiske følgere i sosiale medier og flere av dem reagerte på bildet. De likte dårlig at han poserte sammen med to israelere. Reaksjonene ble så mange at Ramadan til slutt valgte å slette bildet.

Likevel får bildet rettslige etterspill for den populære musikeren. En egyptisk advokat mener Ramadan «har krenket det egyptiske folk» og har trukket ham for retten. En egyptisk domstol skal behandle saken 19. desember.

På grunn av bildet er 32-åringen også suspendert fra syndikatet for egyptiske musikere frem til rettssaken mot ham er avgjort.

Selv om Egypt har offisielle bånd til Israel oppfordrer ikke regjeringen til en varm fred med nabolandet. Normalisering med den jødiske staten er fortsatt upopulært i Egypt. Det er i sterk kontrast til den nylig inngåtte fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske Emirater. Der har det allerede blitt et nært og varmt bånd mellom de to landene og flere avtaler er signert.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise