Kong Abdullah i Iran

I begynnelsen av september var kong Abdullah II av Jordan på besøk i Iran.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Kong Abdullah sammen med Israels statsminister Ariel Sharo.

Jordan støttet Irak i krigen mot Iran (1980-1988). Det er første gang en jordansk konge er der siden sjah Mohammad Reza Pahlavi ble styrtet i 1979. Sjahen var en nær venn av kong Hussein av Jordan, den nåværende kongens far.

Det gjorde ikke forholdene bedre at Jordan støttet Irak i krigen mot Iran (1980-1988). Men i 1992 ble de diplomatiske forbindelsene gjenopprettet, og siden har forbindelsen bedret seg.

Det vil nok overraske mange i Norge at den pro-amerikanske regjeringen i Jordan og den muslimske regjeringen i Iran har samme syn på den midlertidige administrasjonen som amerikanerne bygger opp i Irak. Begge landene støtter 25-manns-rådet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelUSA er åpen for å sende Arafat i eksil
Neste artikkelIsraelsk soldat skadet i Rafah
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise