Dødsmarker i Irak

Vi vil med dette rette oppmerksomheten mot en artikkel som stod i Dagbladet 14. oktober 2004.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Vi vil med dette rette oppmerksomheten mot en artikkel som stod i Dagbladet 14. oktober 2004.

Forfatteren var Erik R. Selmer. Der står om en massegrav som er oppdaget i Irak, ca. 30 mil nord for Bagdad. Man mener at den skriver seg fra 1988, da Saddam Hussein gav ordre til den såkalte Anfal-kampanjen for å utrydde den kurdiske minoriteten.

Kvinner og barn ser ut for å være drept med håndvåpen, mennene med automatvåpen. Det er gravet ni grøfter, og der befinner sannsynligvis restene etter flere tusen kurdere seg. Noen av kvinnene var gravide, det er rester etter fostre også.

Samme dag hadde Dagsavisen en artikkel under overskriften Minst 50.000 drept. Der står det at Human Rights Watch mener at “flere enn 50.000 kurdere ble drept under Anfal-kampanjen, som startet i februar 1988. Kurdiske menneskerettsaktivister mener så mange som 182.000 forsvant.”

Det er påfallende hvor liten interesse det er for å melde om slike ting som dette mens rettssaken mot Saddam Hussein blir forberedt.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise