Dødsmarker i Irak

Vi vil med dette rette oppmerksomheten mot en artikkel som stod i Dagbladet 14. oktober 2004.

Vi vil med dette rette oppmerksomheten mot en artikkel som stod i Dagbladet 14. oktober 2004.

Forfatteren var Erik R. Selmer. Der står om en massegrav som er oppdaget i Irak, ca. 30 mil nord for Bagdad. Man mener at den skriver seg fra 1988, da Saddam Hussein gav ordre til den såkalte Anfal-kampanjen for å utrydde den kurdiske minoriteten.

Kvinner og barn ser ut for å være drept med håndvåpen, mennene med automatvåpen. Det er gravet ni grøfter, og der befinner sannsynligvis restene etter flere tusen kurdere seg. Noen av kvinnene var gravide, det er rester etter fostre også.

Samme dag hadde Dagsavisen en artikkel under overskriften Minst 50.000 drept. Der står det at Human Rights Watch mener at «flere enn 50.000 kurdere ble drept under Anfal-kampanjen, som startet i februar 1988. Kurdiske menneskerettsaktivister mener så mange som 182.000 forsvant.»

Det er påfallende hvor liten interesse det er for å melde om slike ting som dette mens rettssaken mot Saddam Hussein blir forberedt.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMøtes for første gang uten Arafat på 40 år
Neste artikkelTrekker sin trussel om å forlate regjeringen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise