Syria ut av Libanon?

Syria har okkupert deler av Libanon i mange år, og hatt en sterk innflytelse på politikken der. Men nå meldes det at syrerne forhandler om full tilbaketrekning fra Libanon. Det blir arbeidet med en plan å trekke ut i løpet av seks måneder alle de 13.000 syriske soldatene som ennå står i landet.

Syria har okkupert deler av Libanon i mange år, og hatt en sterk innflytelse på politikken der. Men nå meldes det at syrerne forhandler om full tilbaketrekning fra Libanon. Det blir arbeidet med en plan å trekke ut i løpet av seks måneder alle de 13.000 syriske soldatene som ennå står i landet.

Opprinnelig forsøkte syrerne å få ha 3.000 soldater stående i Libanon. De skulle beskytte syriske radarstasjoner på fjell i det sentrale Libanon. Men etter at både USA og Frankrike truet med FN-sanksjoner i denne saken, gikk president Assad med på full tilbaketrekning.

Ingen innblanding
FN-utsendingen Terje Rød-Larsen har gjort det klart for Syria på vegne av USA og Frankrike at de ikke vil finne seg i at syrerne forsøker å trikse med det valget som skal komme i Libanon. De ville ikke tåle noe mer pøbelstreker, for eksempel av den typen som skjedde da syriske agenter forsøkte nå i november å drepe druserlederen Walid Jumblatt. Vestlig etterretning mener de kan bevise at det var syrerne som stod bak dette.

USA krever at den libanesiske regjeringen som blir valgt, får utøve full kontroll over hele Libanon. Det betyr ikke minst at Hizbollah skal avvæpnes. USA vil legge saken fram for FNs sikkerhetsråd hvis det ikke skjer, og få til sanksjoner. Det vil i så fall glede israelerne, for Hizbollah har et meget stort antall raketter som peker mot israelske mål helt ned til Haifa. Det er ingen militær trussel i og for seg, men det kan bringe mye ødeleggelse og død i Israel.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKutter i statsbudsjettet
Neste artikkelTil ny aksjon i Gaza etter nye palestinske angrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise