Silvan Shalom tilbake i Tunisia

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!
Silvan Shalom ble født i Tunisia, men foreldrene immigrerte til Israel da han ennå var en baby. (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.

Under en FN-konfernase om informasjonssamfunnet hadde Shalom samtale med PA-formann Mahmoud Abbas. Det var det første møtet på så høyt nivå siden juni. Toppmøtet varte omkring en halvtime, skriver Jerusalem Post.
– Møtet var ikke planlagt, sier en tjenestemann til Ha’aretz.
– Det var et veldig godt møte. Abbas sa han var glad for å møtes, sier Shalom. Jeg fortalte ham at Hamas prøver å undergrave hans regime, rapporterer Shalom.

I sin tale ba Shalom det internasjonale samfunnet forene seg, også på områder som internettet og kommunikasjon, for å bekjempe global terrorisme som helhet, og spesielt Hamas sin aktivitet på Internett.

Israels utenriksminister ba alle de arabiske landene om å normalisere sitt forhold til Israel, og ba dem ikke knytte normaliseringsprosessen til de diplomatiske forholdene med palestinerne, skriver Yedioth Aharonoth.
Israel har posisjonert seg helt i verdenstoppen når det gjelder teknologi, sa utenriksministeren.

Landet er ikke lenger en ensom øy, og er ikke interessert i å leve i isolasjon. Israels nyskapninger og teknologiske utvikling kan bistå hele regionen og det internasjonale samfunnet, og ikke bare den israelske økonomien, var hans budskap.

Hamas kaller Shalom “terrorist”
I mellomtiden har Hamas rykket ut og fordømt Shaloms besøk i Tunisia. Terrororganisasjonen har publisert en uttalelse hvor de kritiserer Tunisia for å være vertskap for “terroristen Shalom.” De fordømmer, hva de kaller, Tunisias invitasjon til “utenriksministeren for den zionistiske enheten, terroristen Silvan Shalom, som ankom med en stor zionistisk delegasjon. Det finnes mange muligheter for delegasjonen som ankom Tunisia med unnskyldingen om å skulle delta i teknologikonferansen, mens zionistenheten fortsetter dens aggresjon mot det palestinske folk.”

PA-formann Mahmoud Abbas deltok også på konferansen, og måtte derfor tåle kraftig kritikk fra Hamas. De beskriver hans deltakelse som “et motbydelig trekk og en dolk i ryggen på det palestinske folk.”

Likevel ble Silvan Shalom mottatt med applaus, både før og etter talen sin, og arabiske TV-kanaler viste mye interesse for utenriksministeren.

Forrige artikkelTerrorist (18) arrestert
Neste artikkelSatellitt kan spionere på Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -