Silvan Shalom tilbake i Tunisia

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Silvan Shalom ble født i Tunisia, men foreldrene immigrerte til Israel da han ennå var en baby. (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.

Under en FN-konfernase om informasjonssamfunnet hadde Shalom samtale med PA-formann Mahmoud Abbas. Det var det første møtet på så høyt nivå siden juni. Toppmøtet varte omkring en halvtime, skriver Jerusalem Post.
– Møtet var ikke planlagt, sier en tjenestemann til Ha’aretz.
– Det var et veldig godt møte. Abbas sa han var glad for å møtes, sier Shalom. Jeg fortalte ham at Hamas prøver å undergrave hans regime, rapporterer Shalom.

I sin tale ba Shalom det internasjonale samfunnet forene seg, også på områder som internettet og kommunikasjon, for å bekjempe global terrorisme som helhet, og spesielt Hamas sin aktivitet på Internett.

Israels utenriksminister ba alle de arabiske landene om å normalisere sitt forhold til Israel, og ba dem ikke knytte normaliseringsprosessen til de diplomatiske forholdene med palestinerne, skriver Yedioth Aharonoth.
Israel har posisjonert seg helt i verdenstoppen når det gjelder teknologi, sa utenriksministeren.

Landet er ikke lenger en ensom øy, og er ikke interessert i å leve i isolasjon. Israels nyskapninger og teknologiske utvikling kan bistå hele regionen og det internasjonale samfunnet, og ikke bare den israelske økonomien, var hans budskap.

Hamas kaller Shalom “terrorist”
I mellomtiden har Hamas rykket ut og fordømt Shaloms besøk i Tunisia. Terrororganisasjonen har publisert en uttalelse hvor de kritiserer Tunisia for å være vertskap for “terroristen Shalom.” De fordømmer, hva de kaller, Tunisias invitasjon til “utenriksministeren for den zionistiske enheten, terroristen Silvan Shalom, som ankom med en stor zionistisk delegasjon. Det finnes mange muligheter for delegasjonen som ankom Tunisia med unnskyldingen om å skulle delta i teknologikonferansen, mens zionistenheten fortsetter dens aggresjon mot det palestinske folk.”

PA-formann Mahmoud Abbas deltok også på konferansen, og måtte derfor tåle kraftig kritikk fra Hamas. De beskriver hans deltakelse som “et motbydelig trekk og en dolk i ryggen på det palestinske folk.”

Likevel ble Silvan Shalom mottatt med applaus, både før og etter talen sin, og arabiske TV-kanaler viste mye interesse for utenriksministeren.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTerrorist (18) arrestert
Neste artikkelSatellitt kan spionere på Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise