Gjennomsnittsprisen er 1 mot 800

I løpet av Israels historie har landet gjennomført ni fangeutvekslinger med arabiske fiender, den første for 54 år siden. 13.509 fanger er løslatt i bytte mot totalt 16 soldater, skriver Bradley Burston i Ha’aretz.

Dette er en gjennomsnittspris på godt over 800 arabiske fanger per israelsk soldat. De palestinske fangene som nå blir løslatt, skal ha vært direkte ansvarlig for drap på 599 israelere. – Hadde israelerne ventet lengre på en avtale, kunne Gilad Shalit gjerne blitt nr. 600, skriver Burston.

Forrige artikkelGilad Shalit er hjemme i Israel
Neste artikkel– Folket er forent i glede og smerte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.