Boikotter Adidas for støtte til Jerusalem-maraton

Arabiske ungdoms- og sportsministre forteller at de kommer til å boikotte Adidas og “alle firma som sponset Jerusalem-maratonet.”

Adidas vil nå bli boikottet av de arabiske landene. (Illustrasjon: Anders Vindegg)
Adidas vil nå bli boikottet av de arabiske landene. (Illustrasjon: Anders Vindegg)

Onsdag erklærte arabiske ungdoms- og sportsministre at de kommer til å boikotte Adidas på grunn avfirmaets sponsing av sist måneds Jerusalem-maraton, avslører Yedioth Aharonoth.

– Alle firma som sponset Jerusalem maraton, inkludert Adidas, kommer til å bli boikottet, sa prins Nawaf bin Faisal fra Saudi-Arabia, formann i det arabiske rådet for ungdoms- og sportsministre.

Bin Faisal meddelte avgjørelsen ved en pressekonferanse i Jeddah etter et møte i rådet. Han fortalte også at ministrene har bestemt seg for å arrangere et eget maraton som skal sammenfalle med maratonløpet i Jerusalem neste år. Løpet skal hete «Jerusalem er vårt» og kommer til å skje i byer overhele den arabiske verden neste mars.

– Israel prøver å villede folk til å tro at Jerusalem er dets hovedstad og det er et brudd på alle FN-resolusjoner, hevdet bin Faisal.

Rundt 15.000 løpere deltok i det internasjonal Jerusalem-maratonet, som tok sted 16.mars.

Forrige artikkelMeretz til retten for sabbatsbusser i Tel Aviv
Neste artikkelNetanyahu og Fayyad møtes etter påske
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag