Dubai nekter israelske kardiologer visum

Israelske hjertespesialister som var invitert til en konferanse i Dubai for Verdens Hjerteorganisasjon ble nektet visum i siste øyeblikk. Mer enn 12.000 hjertespesialister deltok på konferansen.
Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.
Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Alle de israelske deltagerne, både jødiske og arabiske israelere, som hadde ønsket å delta på konferansen hadde betalt mer enn 17.000 kroner for fly, visa, hotell og deltageravgift. De aller fleste fikk ikke innvilget visumsøknadene sine, forteller Jerusalem Post.

Professor Chaim Lotan, som leder kardiologiavdelingen ved Hadassah-universitetets medisinske senter, var involvert i forhandlinger med Verdens Hjerteorganisasjon om å skaffe israelerne visum. Organisasjonen hadde lovet ham at de kom til å gjøre alt de kunne for å passe på at alle israelerne, både deltagere og forelesere, skulle få visum til Dubai. Dette skjedde til slutt ikke.

Lotan forteller at myndighetene i Dubai behandlet alle de israelske søknadene likt – jøder ble ikke diskriminert, de arabiske israelerne som søkte fikk heller ikke innvilget søknadene sine.

Kun et par israelere fikk lov til å delta på konferansen av myndighetene i Dubai. De to hadde blitt invitert til å forelese ved konferansen, den ene var fra Rabin medisinske senter og den andre fra Tel Aviv Sourasky medisinske senter.

– De som faktisk deltok, hadde det ikke lett. De fikk ikke lov til å forlate hotellet, og visaene deres ble oppbevart under hele oppholdet deres. Det ser ut til at Dubais myndigheter ikke ønsker israelere der, sier Lotan til Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise