G8 vil gi økonomisk bistand til arabiske land

De arabiske landene som har gjennomgått store omveltninger under den såkalte arabiske våren, vil få hjelp av verdens rikeste land til å bygge opp igjen økonomien.

Fra G8-møtet i Italia i 2009. (Foto: Wikipedia)
Fra G8-møtet i Italia i 2009. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Da G8-landene møttes denne helgen understreket lederne hvor viktig det er å gi hjelp til land som Egypt, Libya, Jordan, Marokko og Tunisia. Det amerikanske utenriksdepartementets visetalsmann, Robert Hormats, sier landene vil få økt tilgang til det internasjonale kredittmarkedet.

Han mener den økonomiske utviklingen i disse araberlandene ikke er god nok, på tross av at samtlige av dem har fått en oppsving etter revolusjonene og reformene.

– Dette møtet var ment å gi landene politisk støtte, samt anerkjennelse av at vi fortsatt trenger å bygge. Ting endrer seg, men de har fortsatt store økonomiske utfordringer og trenger derfor ressurser. Det faktum at det er økonomiske problemer i de største markedene rundt Middelhavet hjelper dem heller ikke, legger Hormats til.

Forrige artikkelNY Times: Jøder drøftet internetts farer, NRK: Jøder protesterte mot internett
Neste artikkelKommer Israel til Eurovision-finalen?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no