«Flame» brukte samme kodespråk som Angry Birds

Både det populære mobilspillet og verdens mest avanserte dataviruset er skrevet på programmeringsspråket LUA.
Angry Birds-utgaven kalt
Angry Birds-utgaven kalt "Space". (Foto: flickr.com)

Flame-viruset består av over 250.000 kodelinjer og er 20 megabyte stort. Både israelsk og internasjonal presse har beskrevet det som det mest avanserte internettviruset verden har sett.

– Menneskene som utviklet viruset fant en genial måte å bruke koder på som ikke er en del av normale hackeres arsenal, som igjen gjorde det vanskelig å oppdage, forklarer Cecric Leighton, den tidligere etterretningslederen for U.S. Air Force.

Flame har de siste to til fem årene rammet hele Midtøsten, da særlig Iran, men ble kun nylig oppdaget av det russiske selskapet Kaspersky Anti-Virus. Programmet kan både slette og stjele sensitiv informasjon, samt avlytte samtaler gjennom å ta i bruk webkameraer, PC-mikrofoner og annet. Iranerne beskylder Israel for å stå bak spredningen av dataviruset.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise