“Flame” brukte samme kodespråk som Angry Birds

Både det populære mobilspillet og verdens mest avanserte dataviruset er skrevet på programmeringsspråket LUA.
Angry Birds-utgaven kalt
Angry Birds-utgaven kalt "Space". (Foto: flickr.com)

Flame-viruset består av over 250.000 kodelinjer og er 20 megabyte stort. Både israelsk og internasjonal presse har beskrevet det som det mest avanserte internettviruset verden har sett.

– Menneskene som utviklet viruset fant en genial måte å bruke koder på som ikke er en del av normale hackeres arsenal, som igjen gjorde det vanskelig å oppdage, forklarer Cecric Leighton, den tidligere etterretningslederen for U.S. Air Force.

Flame har de siste to til fem årene rammet hele Midtøsten, da særlig Iran, men ble kun nylig oppdaget av det russiske selskapet Kaspersky Anti-Virus. Programmet kan både slette og stjele sensitiv informasjon, samt avlytte samtaler gjennom å ta i bruk webkameraer, PC-mikrofoner og annet. Iranerne beskylder Israel for å stå bak spredningen av dataviruset.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise