Fikk ti år for blasfemisk Twitter-melding

Den kuwaitiske mannen ble dømt for å ha fornærmet profeten Muhammed og de sunni-muslimske lederne i Saudi Arabia og Bahrain.

Twitters logo. (Foto: Scott Beale)
Twitters logo. (Foto: Scott Beale)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hamad al-Naqi, som selv er shia-muslim, nektet straffskyld under rettsaken og hevdet at hans Twitter-konto var blitt hacket. Den 10 år lange dommen er den lengste dommen en kan få for blasfemiske ytringer i Kuwait. Nå vurderer han å anke, opplyser hans advokat Khaled al-Shatti.

Politikere og aktoratet krevde imidlertid dødsstraff for al-Naqi, fordi de mener hans bemerkninger oppfordrer til sekterisk opprør og dermed truer nasjonal sikkerhet. al-Shatti påstår imidlertid at domstolen hadde gjort rett i å kun dømme klienten for “meningslovbrudd”, dersom han hadde vært skyldig.

Ifølge kuwaitske medier har landets regjering så langt nektet å presse domstolen til å gi dødsstraff.

Forrige artikkelUSA vil styrte Assad-regimet
Neste artikkel– Frys byggingen i bosetningene, men bare etter at Abbas kommer til forhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no