Fikk ti år for blasfemisk Twitter-melding

Den kuwaitiske mannen ble dømt for å ha fornærmet profeten Muhammed og de sunni-muslimske lederne i Saudi Arabia og Bahrain.
Twitters logo. (Foto: Scott Beale)
Twitters logo. (Foto: Scott Beale)

Hamad al-Naqi, som selv er shia-muslim, nektet straffskyld under rettsaken og hevdet at hans Twitter-konto var blitt hacket. Den 10 år lange dommen er den lengste dommen en kan få for blasfemiske ytringer i Kuwait. Nå vurderer han å anke, opplyser hans advokat Khaled al-Shatti.

Politikere og aktoratet krevde imidlertid dødsstraff for al-Naqi, fordi de mener hans bemerkninger oppfordrer til sekterisk opprør og dermed truer nasjonal sikkerhet. al-Shatti påstår imidlertid at domstolen hadde gjort rett i å kun dømme klienten for «meningslovbrudd», dersom han hadde vært skyldig.

Ifølge kuwaitske medier har landets regjering så langt nektet å presse domstolen til å gi dødsstraff.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise