Saudi Arabia vil “skyte ned” IAF-fly mot Iran

Dersom Israel bestemmer seg for å gå til et forhåndsangrep på Iran, vil de trolig måtte fly rundt saudiarabisk luftrom.

IAFs F-16I jagerfly markerer Israels 63. uavhengighetsdag i 2011. (Illustrasjon: IDF)
IAFs F-16I jagerfly markerer Israels 63. uavhengighetsdag i 2011. (Illustrasjon: IDF)

Budskapet ble formidlet via USA, da en delegasjon fra Obama-administrasjonen besøkte Jerusalem denne uken. Begge landene har mye å tjene på det budskapet de har gitt israelerne. Saudiarabiske myndigheter overfor sine egne innbyggere og amerikanerne siden de ønsker å forhindre at Israel angriper Iran alene.

Noen israelske regjeringsmedlemmer spekulerer derfor i om USA overdriver trusselbildet fra saudiaraberne, for å holde dem i sjakk. Andre mener at så sant Israel koordinerer sine angrep med amerikanerne, vil Riyadh tillate IAF å fly gjennom deres luftrom.

New York Times har hevdet at israelerne egentlig ønsker å fly over Jordan, via Irak og deretter inn i Iran. Men jordanerne kan fort tolke det som et brudd på fredsavtalen, dersom nabolandet benyttet deres luftrom.

Forrige artikkel– Netanyahu har solgt landet til ultra-ortodokse
Neste artikkelEgypt vil gjenopprette suvereniteten på Sinai
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no