Saudi Arabia vil “skyte ned” IAF-fly mot Iran

Dersom Israel bestemmer seg for å gå til et forhåndsangrep på Iran, vil de trolig måtte fly rundt saudiarabisk luftrom.
IAFs F-16I jagerfly markerer Israels 63. uavhengighetsdag i 2011. (Illustrasjon: IDF)
IAFs F-16I jagerfly markerer Israels 63. uavhengighetsdag i 2011. (Illustrasjon: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Budskapet ble formidlet via USA, da en delegasjon fra Obama-administrasjonen besøkte Jerusalem denne uken. Begge landene har mye å tjene på det budskapet de har gitt israelerne. Saudiarabiske myndigheter overfor sine egne innbyggere og amerikanerne siden de ønsker å forhindre at Israel angriper Iran alene.

Noen israelske regjeringsmedlemmer spekulerer derfor i om USA overdriver trusselbildet fra saudiaraberne, for å holde dem i sjakk. Andre mener at så sant Israel koordinerer sine angrep med amerikanerne, vil Riyadh tillate IAF å fly gjennom deres luftrom.

New York Times har hevdet at israelerne egentlig ønsker å fly over Jordan, via Irak og deretter inn i Iran. Men jordanerne kan fort tolke det som et brudd på fredsavtalen, dersom nabolandet benyttet deres luftrom.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise