Vil bruke 5 milliarder på å «redde» Jerusalem

Den arabiske liga vil opprette et fond på 5 milliarder kroner for å opprettholde Jerusalems "arabiske og islamske karakter". - Å hevde "jødifisering" av Jerusalem kan sammenlignes med å fornekte Mekkas muslimske natur, sier Yigal Palmor, israelsk talsmann.
Plenumsalen til Den arabiske liga (Foto: AlMustashriqa, flickr.com)
Plenumsalen til Den arabiske liga (Foto: AlMustashriqa, flickr.com)

Den arabiske liga hevder Israel forsøker å «avarabisere» Jerusalem. Ligaen oppretter et fond på 5 milliarder kroner som skal støtte arabiske interesser i byen. Fondet skal finansiere prosjekter og programmer som vil opprettholde den arabiske og islamske karakteren og styrke standhaftigheten til dets folk, heter det i vedtaket nasjonene i ligaen ble enige om under tirsdagens møte.

PA-president Mahmoud Abbas er fornøyd med beslutningen til ligaen.

– Den israelske okkupasjonen arbeider for raskt å jødifisere Øst-Jerusalem, endre dens karakter og dra dens palestinske innbyggere opp med roten, angripe al-Aqsa-moskeen og de muslimske og kristne helligstedene, hevdet han under møtet.

Talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Yigal Palmor, uttrykker til Yedioth Aharonoth at han er svært skuffet.

– Å hevde «jødifisering av Jerusalem», er absurd og kan sammenliknes med å fornekte Vatikanets katolske eller Mekkas muslimske natur. Det er naturligvis utenkelig, forklarer han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise