Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

De var så kjekke at de kunne “friste kvinner”, mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.

En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)

De tre mennene fra De forente arabiske emirater var i Saudi Arabia for å delta på Jenadrivah kulturarvfestival i hovedstaden Riyadh. Det er en festival som tiltrekker seg folk fra hele den arabiske verden hvert år. Mennene var ansatt ved sitt lands “stand” her. Men oppholdet skulle bli kortere enn planlagt.

De religiøse myndighetene Mutaween merket seg mennene og mente de var “uimotstålige” for kvinner. Derfor ble de beordret til å reise hjem igjen med hast, forteller Yedioth Aharonoth.

– Jeg vet ikke hvilken myndighet de som beordret deres retur representerte, men de ba oss sende mennene på et fly raskt, av frykt for problemer som kunne oppstå, forklarer en av arrangørene.

Nyheten om avvisningen har skapt negative reaksjoner på sosiale medier i den arabiske verden.

Forrige artikkel– Har to år på å skape fred
Neste artikkelKrever våpenkontroll for sikkerhetsvakter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no