Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

De var så kjekke at de kunne "friste kvinner", mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)

De tre mennene fra De forente arabiske emirater var i Saudi Arabia for å delta på Jenadrivah kulturarvfestival i hovedstaden Riyadh. Det er en festival som tiltrekker seg folk fra hele den arabiske verden hvert år. Mennene var ansatt ved sitt lands «stand» her. Men oppholdet skulle bli kortere enn planlagt.

De religiøse myndighetene Mutaween merket seg mennene og mente de var «uimotstålige» for kvinner. Derfor ble de beordret til å reise hjem igjen med hast, forteller Yedioth Aharonoth.

– Jeg vet ikke hvilken myndighet de som beordret deres retur representerte, men de ba oss sende mennene på et fly raskt, av frykt for problemer som kunne oppstå, forklarer en av arrangørene.

Nyheten om avvisningen har skapt negative reaksjoner på sosiale medier i den arabiske verden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise