Israel kjøper tankfly fra USA

Israel skal bestille V-22 Osprey troppeforflytningsfly og avanserte radarer fra amerikanske myndigheter.

Amerikanske V-22 Osprey, det nye troppeforflytningsflyet som Israel er i ferd med å fullføre en bestilling av. (Foto: wehardy, flickr.com)
Amerikanske V-22 Osprey, det nye troppeforflytningsflyet som Israel er i ferd med å fullføre en bestilling av. (Foto: wehardy, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USA vil neste uke fullføre en våpenavtale med Israel, Saudi Arabia og De forente arabiske emirater, som er verdt til sammen 600 milliarder kroner. Midtøsten-landene vil motta raketter og avanserte tankfly, for å stå bedre rustet mot trusselen fra Iran. Israelerne vil signere sin del av avtalen neste uke, når USAs forsvarsminister Chuck Hagel besøker de tre landene.

Israel bestiller raketter som kan slå ut radarer, det nye tankflyet KC-35, radarer til sine krigsfly og transportflyet V-22 Osprey, ifølge Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkel– Fjern Iran-sanksjonene
Neste artikkelStadig mindre hjerneflukt fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no