Kuwaitiske parlamentarikere forsvarer våpenkjøp fra Israel

Arabiske parlamentsmedlemmer som forsvarer handel med Israel. En fjern framtidsdrøm? Vel, det har nettopp hendt i Kuwait.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det kuwaitiske parlamentsmedlemmet Hammad al-Dosari ble nettopp intervjuet på den statlige fjernsynskanalen Al-Adala TV om landets våpenhandel med Israel. “Tradisjonen tro” var det nok ventet at han ville komme med en rekke fornektelser, slik arabiske lands politikere har for vane når det er snakk om noen form for kontakt med “zioniststaten”.

Men som MEMRI avslører, forsvarte ikke bare al-Dosari handelsforbindelsene med Israel, men brukte profeten Muhammeds eksempel i sitt forsvar.

– Sharia tillater at vi handler med israelittene. Vi følger eksemplet til profeten Muhammed, som døde mens skjoldet hans var kjøpt på avbetaling fra en jøde […] Kritiserer dere meg? Kritisér i så fall profeten Muhammed! En muslim snakker ikke. Han etterlever instruksene til profeten Muhammed, hevdet han.

En av hans kolleger, Nabil al-Fadhl, lovpriser Israel og sier han “elsker” dem, fordi de er villig til å forsyne dem med våpen.

– Dersom Kuwaits sikkerhet avhenger av kjøp av israelsk utstyr, vil jeg gjøre det. Derfor elsker jeg israelerne. Det er tillatt å handle med alle, for Kuwaits sikkerhet. Da reporteren ble oppgitt over hvordan han kunne se lett på det å handle varer av Israel, svarte al-Fadhl:

– Hva så? Hvordan opererte muslimene til vår fordel, da våre arabiske naboer (Irak) invaderte landet vårt? Jeg er villig til å kjøpe utstyr fra Israel, for å beskytte mitt land fra arabiske og muslimske naboer.

Se utklipp fra intervjuet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XusOMwhUmSY[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise