Den arabiske liga kritiserer USAs rolle i fredsforhandlingene

Talsmann for Den arabiske liga, Nasif Hafa, ønsker en mer aktiv amerikansk rolle i samtalene mellom Israel og PA.

Plenumsalem til Den arabiske liga (Foto: lyssa Bernstein, flickr.com)
Plenumsalem til Den arabiske liga (Foto: lyssa Bernstein, flickr.com)

Amerikanerne har sviktet sin meklerrolle i forhandlingene mellom Israel og PA, mener Nasif Hafa. Talsmannen for Den arabiske liga hevder det ikke finnes “noen positive indikasjoner” på framgang. Begge parter har forklart at samtalene er inne i en fase hvor de tyngste og vanskeligste spørsmålene drøftes.

– USA lovet å ta en mer aktiv rolle allerede tidlig i januar, dersom det ikke har vært noen framgang. Washington lovet at de ville komme med troverdige alternativer for veien framover, forklarer Hafa til Yedioth Aharonoth, og ønsker en større tilstedeværelse fra USA.

I går sa PA-president Mahmoud Abbas at skulle samtalene bryte sammen, så må Israel alene bære ansvar. For å skape et momentum i forhandlingene, sier Abbas at han ønsker å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu til direkte forhandlinger på toppnivå. Netanyahu har invitert til slik samtale uten forhåndsbetingelser helt siden han ble statsminister i 2009.

Forrige artikkel– Om du elsker død, da er du en palestiner
Neste artikkelHosseini: – Vi trenger ikke mer anriket uran nå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no