Israel åpner fast diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater

Dore Gold var i Abu Dhabi denne uken.
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)

Den israelske diplomaten Rami Hatan er utpekt til å lede det nye representasjonskontoret som Israel skal opprette i Abu Dhabi i nær framtid. Det er første gang Israel vil få et offisielt og synlig diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater, melder Ha’aretz.

Dore Gold (Foto: Wikipedia)
Dore Gold (Foto: Wikipedia)

De israelske diplomatene vil offisielt bli  akkreditert til International Renewable Energy Agency (IRENA) som har hovedkontor i Abu Dhabi. Tirsdag var Dore Gold, direktør for det israelske utenriksdepartementet, i De forente arabiske emirater for å drøfte opprettelsen av representasjonskontoret.

Forbindelsen mellom Israel og De forente arabiske emirater har vokst fram i hemmelighet gjennom en årrekke. I 2009 ga Israel overraskende sin støtte til at IRENAs hovedkontor skulle bli lagt til Abu Dhabi i stedet for Tyskland. Til gjengjeld ble Israel lovet full deltakelse i IRENA og tillatelse til å åpne et diplomatisk kontor i landet som skulle være akkreditert til den internasjonale organisasjonen. I januar 2010 var daværende infrastrukturminister Uzi Landau det første israelske regjeringsmedlemmet som var på offentlig kjent besøk i De forente arabiske emirater. Én måned senere ble et framstående Hamas-medlem myrdet i Dubai av Mossad-agenter. I en periode skapte dette et dårlig samarbeidsklima mellom Israel og De forente arabiske emirater. Men de siste årene har man igjen sett en tilnærming. I januar 2014 holdt Israels energiminister Silvan Shalom en tale på IRENA-konferansen i De forente arabiske emirater.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise