Israel åpner fast diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater

Dore Gold var i Abu Dhabi denne uken.
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)

Den israelske diplomaten Rami Hatan er utpekt til å lede det nye representasjonskontoret som Israel skal opprette i Abu Dhabi i nær framtid. Det er første gang Israel vil få et offisielt og synlig diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater, melder Ha’aretz.

Dore Gold (Foto: Wikipedia)
Dore Gold (Foto: Wikipedia)

De israelske diplomatene vil offisielt bli  akkreditert til International Renewable Energy Agency (IRENA) som har hovedkontor i Abu Dhabi. Tirsdag var Dore Gold, direktør for det israelske utenriksdepartementet, i De forente arabiske emirater for å drøfte opprettelsen av representasjonskontoret.

Forbindelsen mellom Israel og De forente arabiske emirater har vokst fram i hemmelighet gjennom en årrekke. I 2009 ga Israel overraskende sin støtte til at IRENAs hovedkontor skulle bli lagt til Abu Dhabi i stedet for Tyskland. Til gjengjeld ble Israel lovet full deltakelse i IRENA og tillatelse til å åpne et diplomatisk kontor i landet som skulle være akkreditert til den internasjonale organisasjonen. I januar 2010 var daværende infrastrukturminister Uzi Landau det første israelske regjeringsmedlemmet som var på offentlig kjent besøk i De forente arabiske emirater. Én måned senere ble et framstående Hamas-medlem myrdet i Dubai av Mossad-agenter. I en periode skapte dette et dårlig samarbeidsklima mellom Israel og De forente arabiske emirater. Men de siste årene har man igjen sett en tilnærming. I januar 2014 holdt Israels energiminister Silvan Shalom en tale på IRENA-konferansen i De forente arabiske emirater.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise