Den arabiske liga: – Hizbollah er en terrororganisasjon

Fredag vedtok Den arabiske liga nesten enstemmig at Hizbollah skal defineres som terrororganisasjon.
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)

Det var kun organisasjonens hjemland Libanon, samt Irak, som reserverte seg fra å stemme da de 22 medlemslandene i Den arabiske liga fredag vedtok å definere Hizbollah som terrororganisasjon. 20 av landene var enige om vedtaket, ifølge blant andre Times of Israel.

Vedtaket kommer bare en drøy uke etter at seks Gulf-stater, med Saudi-Arabia i spissen, gjorde det samme. Allerede da var saken til behandling hos Den arabiske liga, og Ha’aretz omtalte utfallet som klart. Vedtakene kan få alvorlige konsekvenser for Hizbollahs innflytelse i regionen, og det kan bli vanskeligere for dem å samle inn penger til terrorvirksomheten sin, skrev Ha’aretz i forrige uke.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kommenterte utviklingen i form av nye trusler mot Israel i en tv-sendt tale søndag 6. mars.

– O, zionister, dersom noe arabisk regime skulle støtte dere, vil de falle. Israels tilstedeværelse vil aldri bli normal, og de kan ikke være en alliert for arabere når de driver med terror selv. Ikke noe arabisk regime vil kunne normalisere bånd til Israel, ikke Sauds hus og ikke noen andre, sa han.

Vedtaket om å sette Hizbollah på terrorlisten kommer samtidig som organisasjonen forbereder sin største krig mot Israel, ifølge Foreign Policy.

Hizbollah har stått på EUs terrorliste siden 2013.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise