Den arabiske liga: – Hizbollah er en terrororganisasjon

Fredag vedtok Den arabiske liga nesten enstemmig at Hizbollah skal defineres som terrororganisasjon.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)

Det var kun organisasjonens hjemland Libanon, samt Irak, som reserverte seg fra å stemme da de 22 medlemslandene i Den arabiske liga fredag vedtok å definere Hizbollah som terrororganisasjon. 20 av landene var enige om vedtaket, ifølge blant andre Times of Israel.

Vedtaket kommer bare en drøy uke etter at seks Gulf-stater, med Saudi-Arabia i spissen, gjorde det samme. Allerede da var saken til behandling hos Den arabiske liga, og Ha’aretz omtalte utfallet som klart. Vedtakene kan få alvorlige konsekvenser for Hizbollahs innflytelse i regionen, og det kan bli vanskeligere for dem å samle inn penger til terrorvirksomheten sin, skrev Ha’aretz i forrige uke.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kommenterte utviklingen i form av nye trusler mot Israel i en tv-sendt tale søndag 6. mars.

– O, zionister, dersom noe arabisk regime skulle støtte dere, vil de falle. Israels tilstedeværelse vil aldri bli normal, og de kan ikke være en alliert for arabere når de driver med terror selv. Ikke noe arabisk regime vil kunne normalisere bånd til Israel, ikke Sauds hus og ikke noen andre, sa han.

Vedtaket om å sette Hizbollah på terrorlisten kommer samtidig som organisasjonen forbereder sin største krig mot Israel, ifølge Foreign Policy.

Hizbollah har stått på EUs terrorliste siden 2013.

Forrige artikkel”Israel må utslettes”
Neste artikkelRakettangrep og skyteangrep fredag kveld
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/