Syria anklager Israel for å true hele regionen

Utenriksministeren i Syria fordømmer Israels angrep i Syria.
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Syrias utenriksminister Walid Muallem fordømmer Israels angrep i sørlige Syria, ifølge Times of Israel. I FNs generalforsamling lørdag anklaget han Israel for å være en trussel for hele regionen. Videre sa Muallem at Syria har måttet ta hånd om terrorisme, slik som Israels «okkupasjon» av syriske Golan siden 1967. Israel erobret Golanhøydene i Seksdagerskrigen i 1967 og har siden annektert territoriet.

Syria hevder Israels “aggressive politikk” truer hele regionen, særlig på grunn av Israels atomvåpen. Den syriske utenriksministeren mener Israel utfører undertrykkende og aggressive handlinger som påvirker livene til syrere. Israelske angrep i Syria hjelper terrororganisasjonene i området, sa Muallem.

IDF har de siste årene gitt begrensede militære svar etter at granater og raketter fra Syria har slått ned på israelsk-kontrollert side av Golan-høydene. IDF har også gått til luftangrep for å hindre avanserte våpen å nå fram til Hizbollah i Libanon.

Muallem hevder at USA i forrige uke angrep syriske soldater med vilje, selv om USA mener at det var et feilgrep. Flere syriske soldater ble drept i bombeangrepet. USA har beklaget hendelsen og sier de rettet angrepet mot IS. Allikevel anklaget Muallem USA og deres allierte for å samarbeide med IS og andre terrororganisasjoner.

Den syriske utenriksministeren sa at Syria kjemper mot terrorisme på vegne av hele verden. Muallem sa også at Syria kan kun stole på Iran, Russland og Libanons Hizballah.

Minst 300.000 mennesker, kanskje over en halv million, har mistet livet i den syriske borgerkrigen og flere millioner er drevet på flukt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise