Syria anklager Israel for å true hele regionen

Utenriksministeren i Syria fordømmer Israels angrep i Syria.
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Syrias utenriksminister Walid Muallem fordømmer Israels angrep i sørlige Syria, ifølge Times of Israel. I FNs generalforsamling lørdag anklaget han Israel for å være en trussel for hele regionen. Videre sa Muallem at Syria har måttet ta hånd om terrorisme, slik som Israels «okkupasjon» av syriske Golan siden 1967. Israel erobret Golanhøydene i Seksdagerskrigen i 1967 og har siden annektert territoriet.

Syria hevder Israels “aggressive politikk” truer hele regionen, særlig på grunn av Israels atomvåpen. Den syriske utenriksministeren mener Israel utfører undertrykkende og aggressive handlinger som påvirker livene til syrere. Israelske angrep i Syria hjelper terrororganisasjonene i området, sa Muallem.

IDF har de siste årene gitt begrensede militære svar etter at granater og raketter fra Syria har slått ned på israelsk-kontrollert side av Golan-høydene. IDF har også gått til luftangrep for å hindre avanserte våpen å nå fram til Hizbollah i Libanon.

Muallem hevder at USA i forrige uke angrep syriske soldater med vilje, selv om USA mener at det var et feilgrep. Flere syriske soldater ble drept i bombeangrepet. USA har beklaget hendelsen og sier de rettet angrepet mot IS. Allikevel anklaget Muallem USA og deres allierte for å samarbeide med IS og andre terrororganisasjoner.

Den syriske utenriksministeren sa at Syria kjemper mot terrorisme på vegne av hele verden. Muallem sa også at Syria kan kun stole på Iran, Russland og Libanons Hizballah.

Minst 300.000 mennesker, kanskje over en halv million, har mistet livet i den syriske borgerkrigen og flere millioner er drevet på flukt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise