Amanda ble fratatt seier i missekonkurranse. Hvordan er det mulig?

Arrangørene oppdaget en stor blå flekk på hennes rulleblad.
Amanda Hanna. (Foto: Facebook)
Amanda Hanna. (Foto: Facebook)

Den svensk-libanesiske kvinnen Amanda Hanna vant en missekonkurranse i Libanon tidligere i august.

– Til å begynne med var jeg skeptisk til det hele, det viste seg likevel at jeg hadde feil. Det har vært en av de beste ukene i mitt liv, der jeg blant annet har fått reise rundt i Libanon og besøke fantastiske steder. Jeg har blitt kjent med mennesker som kommer til å stå meg nær og jeg har fremfor alt blitt utviklet som person. Det har vært en fantastisk reise og jeg er utrolig glad for at jeg deltok, skrev Amanda på sin Facebook-side 14. august.

Da hadde hun nylig vunnet tittelen «Miss Lebanon Emigrant 2017» og gratulasjonene strømmet inn fra venner og bekjente.

Men Amanda hadde grunn til å være skeptisk. Hun tok ikke feil.

For hva har libaneserne siden oppdaget? At Amanda, med sitt svenske pass, besøkte Israel på en akademisk tur for studenter i 2016.

Og hva gjorde libaneserne med det? – De tok fra henne tittelen, melder arrangørene av festivalen for utvandrede libanesere til avisen Al Modon.  Den britiske avisen Independent har ikke klart å få kommentar fra arrangørene. Den israelske avisen Yedioth Aharonoth viser bilde av Amanda på Ben Gurion-flyplass i 2016.

Hva er din kommentar? Hva tror du den svenske regjeringen kommer til å gjøre?

– Skriv ditt svar i kommentarfeltet –

Amanda Hannas oppdatering på Facebook etter at hun vant konkurransen.
Amanda Hannas oppdatering på Facebook etter at hun vant konkurransen.

 

Israels argumenter som du ellers ikke får høre

Ti fakta du må kjenne før du kritiserer Israel

Her får du svar og hjelp til å finne bakgrunnsstoffet

Hvorfor avtale med palestinerne er umulig nå

Israel på 1-2-3

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTidligere Mossad-sjef ble intervjuet på Dagsrevyen
Neste artikkelUtestengt fra Irans landslag på livstid
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise