– Atomavtalen har gjort forholdet til den arabiske verden mye bedre

Benjamin Netanyahu ser én positiv ting med atomavtalen med Iran.
Benjamin Netanyahu opplever sin kanskje tøffeste tid som statsminister. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu er ingen tilhenger av atomavtalen med Iran, men ser én positiv ting med den. (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjentok mandag at atomavtalen som verdensmaktene hadde med Iran var elendig på alle punkter. Likevel trakk han fram én positiv ting ved avtalen. Den har knyttet Israel tettere sammen med den arabiske verden, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– Atomavtalen har ført oss nærmere den arabiske verden, nærmere enn noen gang før. Normaliseringen av vårt forhold til store arabiske land skjer i en skala som ikke hadde vært mulig å tenke seg for bare noen få år siden, og denne prosessen fortsetter, forklarer den israelske statsministeren.

At sjiamuslimske Iran har fått økt innflytelse i Midtøsten de siste årene har falt mange sunnimuslimske araberstater tungt for brystet. Nå ser de ikke lenger på Israel som den store trusselen, men som en alliert mot Iran.

Det nye forholdet mellom Israel og araberlandene har allerede så smått begynt å gi utslag. For eksempel har et flyselskap fått lov til å fly over Saudi-Arabia på vei til Israel. Tillatelsen er et vendepunkt fra Gulf-landet, som tidligere ikke tillot flyreiser til og fra Israel gjennom sitt luftrom.

Også forsvaret har åpnet opp for å samarbeide med Saudi-Arabia.

Mye tyder på at mange arabiske land begynner å bli lei av «det palestinske spørsmålet». De er langt mer opptatt av å hindre at Iran øker sin makt.

I et møte med jødiske ledere i USA skal den saudarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman ha refset det palestinske lederskapet for at de gjennom flere tiår har avvist alle muligheter for fred med Israel. Salman sa at palestinerne enten må godta et fredsforslag, ellers så får de «tie stille».

– Gjennom 40 år har det palestinske lederskapet forkastet enhver mulighet til fred ved å avvise alle tilbudene de har fått, skal Salman ha sagt.

Da USAs president Donald Trump i mai annonserte at USA trekker seg fra atomavtalen med Iran, ble han støttet av både Israel og arabiske land.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise