Rekordmange turister fra muslimske land besøkte Israel

55.000 turister kom fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser med.

Natt til tirsdag ble sikkerheten brutt på Ben Gurion flyplass, av to palestinere som hadde kjørt seg vill. (Foto: I Wish I Was Flying, flickr.com)
Rekordmange turister fra muslimske land besøkte i 2018 Israel. Her fra Ben-Gurion flyplass. (Foto: Flickr.com)

Ifølge tall fra grensemyndighetene fikk Israel i 2018 besøk av 72.109 turister fra Egypt, Jordan, Tunisia, Algerie, Marokko, Qatar, Malaysia, Indonesia, De forente arabiske emirater, Oman, Kuwait og Saudi-Arabia. Av disse landene har Israel kun diplomatisk forbindelser til Egypt og Jordan. 55.000 av dem kom fra land som ikke har diplomatiske forbindelser til den jødiske staten.

Besøket i 2018 var en økning på 15% i forhold til året tidligere, da 62.658 turister fra disse muslimske landene besøkte Israel, skriver Times of Israel.

Den største andelen turister fra et muslimsk land kom fra Indonesia. Hele 37.555 indonesiere besøkte Israel i 2018. Indonesia er for øvrig det fjerde mest folkerike land i verden, og det landet i verden med flest muslimer.

Relativt få turister fra arabiske land besøkte Israel i fjor. Av landene som Israel ikke har diplomatiske forbindelser til var turister fra Marokkko den største gruppen. 2108 marokkanere besøkte Israel i 2018. Saudi-Arabia ligger på bunnen av listen. Herfra kom det bare seks turister fra i 2018.

Totalt var det over fire millioner turister som besøkte Israel i fjor.

Forrige artikkel– Hvorfor område C er livsviktig for Israel
Neste artikkel69 prosent av norske journalister støtter partier som vil utsulte eller diskriminere israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.