Rekordmange turister fra muslimske land besøkte Israel

55.000 turister kom fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser med.
Natt til tirsdag ble sikkerheten brutt på Ben Gurion flyplass, av to palestinere som hadde kjørt seg vill. (Foto: I Wish I Was Flying, flickr.com)
Rekordmange turister fra muslimske land besøkte i 2018 Israel. Her fra Ben-Gurion flyplass. (Foto: Flickr.com)

Ifølge tall fra grensemyndighetene fikk Israel i 2018 besøk av 72.109 turister fra Egypt, Jordan, Tunisia, Algerie, Marokko, Qatar, Malaysia, Indonesia, De forente arabiske emirater, Oman, Kuwait og Saudi-Arabia. Av disse landene har Israel kun diplomatisk forbindelser til Egypt og Jordan. 55.000 av dem kom fra land som ikke har diplomatiske forbindelser til den jødiske staten.

Besøket i 2018 var en økning på 15% i forhold til året tidligere, da 62.658 turister fra disse muslimske landene besøkte Israel, skriver Times of Israel.

Den største andelen turister fra et muslimsk land kom fra Indonesia. Hele 37.555 indonesiere besøkte Israel i 2018. Indonesia er for øvrig det fjerde mest folkerike land i verden, og det landet i verden med flest muslimer.

Relativt få turister fra arabiske land besøkte Israel i fjor. Av landene som Israel ikke har diplomatiske forbindelser til var turister fra Marokkko den største gruppen. 2108 marokkanere besøkte Israel i 2018. Saudi-Arabia ligger på bunnen av listen. Herfra kom det bare seks turister fra i 2018.

Totalt var det over fire millioner turister som besøkte Israel i fjor.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise