Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Arabiske land trosser palestinerne

I Bahrains hovedstad Manama skal den økonomiske workshopen arrangeres i slutten av juni. (Foto: Wikipedia)
Jordan, Egypt og Marokko er blant landene som vil delta på økonomisk workshop.

Tirsdag 11. juni ble det kjent at også Jordan, Egypt og Marokko vil delta på den amerikansk-ledede økonomiske konferansen i Bahrain. Fra før har Qatar, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia takket ja til å delta. Der skal det økonomiske aspektet ved Trumps kommende fredsplan diskuteres.

Trump-administrasjonen og Bahrain kunngjorde i midten av mai at de ville arrangere en økonomisk workshop i den bahrainske hovedstaden Manama 25. og 26. juni. Formålet med en slik workshop er «å legge til rette for en ambisiøs, oppnåelig visjon og et rammeverk for en framgangsrik framtid for det palestinske folk og regionen», skriver nettavisen Times of Israel.

Møtet i Bahrain skal legge til rette for den økonomiske delen i USAs kommende fredsplan for å løse den israelsk-palestinske konflikten. Det er ventet at deltakerlandene vil love å bidra med flere hundre milliarder kroner.

Likevel har det palestinske lederskapet blankt avvist konferansen. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sier ingen palestinske ledere vil delta. Palestinerne vil heller ikke godta det som blir avtalt på konferansen.

Det er foreløpig ikke kjent om Israel er invitert til konferansen. Sjansene for at også Israel vil delta er større nå som både Jordan og Egypt, de to eneste arabiske landene som Israel har diplomatiske forbindelser med, skal delta. Hvis Israel blir invitert vil trolig finansminister Moshe Kahlon delta.

USAs nye fredsplan, som Trump har omtalt som «århundrets avtale», skulle etter planen rulles ut etter det israelske valget i april, men på grunn av nyvalget i Israel er planen forsinket.

Kong Abdullah av Jordan møtte Donald Trump torsdag. (Foto: Royal Hashemite Court RHC
Kong Abdullah av Jordan med Donald Trump i 2017. Abdullah vil delta i Bahrain. (Foto: Royal Hashemite Court RHC)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart