Al Jazeera-programleder skryter av Israel

Mener arabere må slutte å bruke ordet «sionist» som et skjellsord.
Den arabiske programlederen Faisal al-Qassem hyller Israel til sine 5,5 millioner følgere på Twitter. (Foto: YouTube)

En frittalende arabiske programleder omtaler Israel som det mest vellykkede prosjektet i det 20. og 21. århundre. Budskapet spredte han til 5,5 millioner følgere på Twitter. Ikke overraskende førte det til en intens debatt om den jødiske staten blant hans Twitter-følgere, skriver nettavisen Times of Israel.

«For de fleste arabere, hvis de ønsker å skjelle deg ut, så vil de kalle deg for en «sionist», selv om de vet det mest suksessfulle prosjektet i nåværende og forrige århundre er det sionistiske prosjektet», skrev Faisal al-Qassem, programleder på debattprogrammet The Opposite Direction på Al Jazeera.

Qassem har ikke vært redd for å kritisere arabiske regimer på sitt TV-program og på sin Twitter-konto for deres anti-demokratiske politikk.

«Alle av arabernes prosjekter, spesielt den arabiske nasjonalisme, har feilet. Så før du bruker ordet «sionist» som et skjellsord, må du sette deg inn i hva sionismen har oppnådd. Da kan vi snakke», skriver programlederen videre.

En av dem som kritiserer Twitter-meldingen er Meshaal al-Nami, en forsker fra Kuwait, som svarer at Qassem og Al Jazeera fungerer som «leiesoldater for sionismen ved å spre kaos og ved å frustrere arabere og muslimer».

Men mange er tydeligvis også enige i budskapet. Senere opprettet Qassem en spørreundersøkelse hvor han spurte sine millioner av følgere om de mente Israel eller arabiske land var mest «avansert, utviklet og demokratisk». Hele 82% svarte Israel, mens bare 18% svarte arabiske land. Siden Twitter-meldingen var på arabisk, og de fleste av Qassems følgere er arabere, er det sannsynlig at de fleste som svarte også var arabere.

Nylig gjorde den populære programlederen også narr av Iran, som sier de ønsker «å frigjøre Jerusalem». På sitt TV-program, som har millioner av seere, sa han ingen ønsker at Iran skal frigjøre byen, ifølge Times of Israel.

Al Jazeera er en av få arabiske TV-stasjoner som inviterer israelske tjenestemenn som gjester, men flere av TV-kanalens programledere er også svært kritiske til Israel og spesielt Israels politikk overfor palestinerne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise