Brant israelsk flagg – dømt til 3 års fengsel

Myndighetene i Bahrain likte ikke den pro-palestinske demonstrasjonen.
En demonstrant setter fyr på et israelsk flagg. Dette bildet er fra en annen demonstrasjon. (Illustrasjonsfoto: Twitter)

En domstol i kongedømmet Bahrain i Den persiske gulf har dømt en mann til tre års fengsel for å ha organisert et opprør hvor han brant et israelsk flagg. Mannen anket dommen, men anken ble avvist, skriver Times of Israel.

Det var i mai 2019 at mannen arrangerte en pro-palestinsk demonstrasjon sammen med ti andre. Demonstrasjonen skal ikke ha vært lovlig. En gate ble stengt av, det ble startet en brann og et israelsk flagg ble brent opp.

Mannen ble blant annet dømt for å ha organisert en ulovlig folkesamling og opprør.

I sosiale medier har flere bahrainere reagert på det de mener er en alt for streng straff. De anklager landets regjering for å ville blidgjøre Israel. Bahrain skal de siste årene ha forsøkt å få et tettere forhold til Israel.

I dag har Israel diplomatiske bånd til kun to arabiske land, Jordan og Egypt, men flere land i Gulfen, som Bahrain, har åpnet opp for et tettere forhold til Israel. De ser på landet som en alliert i kampen mot en felles fiende – Iran.

I desember besøkte Jerusalems tidligere sefardiske sjefsrabbiner, Shlomo Amar, Bahrain og møtte landets konge, i tillegg til religiøse ledere fra hele Midtøsten og andre land. I oktober 2019 deltok en offisiell delegasjon fra Israels utenriksdepartement på en sikkerhetskonferanse i Gulf-landet.

Et klart tegn på at forholdet mellom Israel og arabiske land er i endring.

I juni 2019 ble det avholdt en økonomisk workshop i Bahrains hovedstad Manama i forbindelse med fredsplanen til Trump-administrasjonen. Flere arabiske land deltok på konferansen, til tross for protester fra palestinerne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise