Israelsk actionserie mest sett i den arabiske verden

Den tredje sesongen av den israelske serien Fauda er populær blant arabere.
I sesong 3 av den israelske spenningsserien Fauda er deler av handlingen lagt til Gazastripen. (Foto: Netflix)

Den israelske TV-serien «Fauda» ble en internasjonal suksess da den kom på Netflix i 2016. Nylig slapp strømmetjenesten den tredje sesongen av serien, og den har blitt svært populær fra noe uventet hold. Den israelske serien er nemlig den mest sette serien i den arabiske verden nå, skriver Algemeiner.

Serien, som handler om en israelsk undercover-enhet i sikkerhetstjenesten Shin Bet, er det mest sette Netflix-programmet i Libanon, den tredje mest sette i De forente arabiske emirater og den sjette mest sette i Jordan.

I sesong tre, hvor deler av handlingen er lagt til Gaza, foregår det meste av dialogen på arabisk. Serieskaper Avi Issacharoff tror det er en av årsakene til at serien har blitt så populær blant arabiske Netflix-seere.

– Jeg tror en del av årsaken er språket, ved at Fauda har gått over til arabisk, i tillegg til at vi forteller historien fra begge sider, ikke bare den israelske, sier Issacharoff, som også er journalist i Times of Israel.

Rekordmange ser på TV i disse dager på grunn av koronaviruspandemien, som gjør at flere hundre millioner mennesker må holde seg hjemme.

– Naturligvis spiller også koronaen inn. Folk sitter hjemme og har lite å gjøre. Da ser man på det meste, selv om det betyr å se en israelsk serie.

Land som Libanon har i flere tiår hatt lover om boikott av israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere å ha kontakt med israelere. Det forhindrer likevel ikke den israelske serien fra å bli svært populær. Lior Raz, som er medskaper av serien og spiller hovedkarakteren Doron, sier at seriens suksess i den arabiske verden er «veldig, veldig spennende».

– Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å nå den arabiske offentligheten, som vi vanligvis ikke har noen kontakt med, forteller han.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise