Den arabiske liga: – Israelsk annektering kan starte en religiøs krig

Ahmed Aboul Gheit truet med store konsekvenser i Sikkerhetsrådet.

Leder av Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, truer med store konsekvenser hvis Israel annekterer. (Foto: Wikipedia)

Lederen for Den arabiske liga, et forbund av arabiske stater, sa på et møte med FNs sikkerhetsråd at israelsk annektering av deler av Vestbredden kan true freden i Midtøsten og antenne en «religiøs krig i og utenfor vår region».

Ahmed Aboul Gheit, generalsekretær i organisasjonen med 22 medlemsland, sier en anneksjon «ikke bare vil skade sjansene for fred i dag, men også ødelegge alle utsikter for fred i framtiden», skriver avisen Yedioth Ahronot.

Han sa videre at det kunne få «store konsekvenser for den internasjonale sikkerheten verden over». Møtet fant sted bare dager før 1. juli, dagen som åpner for at regjeringskoalisjonen i Israel kan legge frem en anneksjonsplan.

Trump-administrasjonens fredsplan har åpnet for at Israel kan annektere opptil 30% av Vestbredden, områder hvor bosetninger ligger eller som er av stor strategisk betydning for Israel. Til gjengjeld skal Israel gi land i bytte andre steder. Regjeringskoalisjonen har åpnet opp for å annektere fra 1. juli.

Men foreløpig er det helt uvisst om Israel kommer til å gjennomføre annekteringen og i hvor stor grad de eventuelt kommer til å gjøre det.

Ariel Kahana, politisk kommentator i avisen Israel Hayom, tror Netanyahu vil starte med å annektere bare en liten del av Vestbredden. Det vil han gjøre for å presse palestinerne til forhandlingsbordet og begrense motstanden.

Anshel Pfeffer, kommentator i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, har derimot ingen tro på at Netanyahu vil gjennomføre annekteringen. Han mener Netanyahu ikke vil sette palestinerne på agendaen igjen.

Meningene er delte og mange. Les flere saker om temaet her: https://www.miff.no/tag/annektering/

Forrige artikkelImam: – Israels ende er nær
Neste artikkelHvorfor Israels planlagte “anneksjon” på Vestbredden IKKE er i strid med folkeretten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.