Den arabiske liga: – Israelsk annektering kan starte en religiøs krig

Ahmed Aboul Gheit truet med store konsekvenser i Sikkerhetsrådet.
Leder av Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, truer med store konsekvenser hvis Israel annekterer. (Foto: Wikipedia)

Lederen for Den arabiske liga, et forbund av arabiske stater, sa på et møte med FNs sikkerhetsråd at israelsk annektering av deler av Vestbredden kan true freden i Midtøsten og antenne en «religiøs krig i og utenfor vår region».

Ahmed Aboul Gheit, generalsekretær i organisasjonen med 22 medlemsland, sier en anneksjon «ikke bare vil skade sjansene for fred i dag, men også ødelegge alle utsikter for fred i framtiden», skriver avisen Yedioth Ahronot.

Han sa videre at det kunne få «store konsekvenser for den internasjonale sikkerheten verden over». Møtet fant sted bare dager før 1. juli, dagen som åpner for at regjeringskoalisjonen i Israel kan legge frem en anneksjonsplan.

Trump-administrasjonens fredsplan har åpnet for at Israel kan annektere opptil 30% av Vestbredden, områder hvor bosetninger ligger eller som er av stor strategisk betydning for Israel. Til gjengjeld skal Israel gi land i bytte andre steder. Regjeringskoalisjonen har åpnet opp for å annektere fra 1. juli.

Men foreløpig er det helt uvisst om Israel kommer til å gjennomføre annekteringen og i hvor stor grad de eventuelt kommer til å gjøre det.

Ariel Kahana, politisk kommentator i avisen Israel Hayom, tror Netanyahu vil starte med å annektere bare en liten del av Vestbredden. Det vil han gjøre for å presse palestinerne til forhandlingsbordet og begrense motstanden.

Anshel Pfeffer, kommentator i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, har derimot ingen tro på at Netanyahu vil gjennomføre annekteringen. Han mener Netanyahu ikke vil sette palestinerne på agendaen igjen.

Meningene er delte og mange. Les flere saker om temaet her: https://www.miff.no/tag/annektering/

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise