Den arabiske liga: – Israelsk annektering kan starte en religiøs krig

Leder av Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, truer med store konsekvenser hvis Israel annekterer. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lederen for Den arabiske liga, et forbund av arabiske stater, sa på et møte med FNs sikkerhetsråd at israelsk annektering av deler av Vestbredden kan true freden i Midtøsten og antenne en «religiøs krig i og utenfor vår region».

Ahmed Aboul Gheit, generalsekretær i organisasjonen med 22 medlemsland, sier en anneksjon «ikke bare vil skade sjansene for fred i dag, men også ødelegge alle utsikter for fred i framtiden», skriver avisen Yedioth Ahronot.

Han sa videre at det kunne få «store konsekvenser for den internasjonale sikkerheten verden over». Møtet fant sted bare dager før 1. juli, dagen som åpner for at regjeringskoalisjonen i Israel kan legge frem en anneksjonsplan.

Trump-administrasjonens fredsplan har åpnet for at Israel kan annektere opptil 30% av Vestbredden, områder hvor bosetninger ligger eller som er av stor strategisk betydning for Israel. Til gjengjeld skal Israel gi land i bytte andre steder. Regjeringskoalisjonen har åpnet opp for å annektere fra 1. juli.

Men foreløpig er det helt uvisst om Israel kommer til å gjennomføre annekteringen og i hvor stor grad de eventuelt kommer til å gjøre det.

Ariel Kahana, politisk kommentator i avisen Israel Hayom, tror Netanyahu vil starte med å annektere bare en liten del av Vestbredden. Det vil han gjøre for å presse palestinerne til forhandlingsbordet og begrense motstanden.

Anshel Pfeffer, kommentator i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, har derimot ingen tro på at Netanyahu vil gjennomføre annekteringen. Han mener Netanyahu ikke vil sette palestinerne på agendaen igjen.

Meningene er delte og mange. Les flere saker om temaet her: https://www.miff.no/tag/annektering/Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag