Historisk fredsavtale mellom Israel og Emiratene

En historisk dag, skriver Benjamin Netanyahu på Twitter.
Statsminister Benjamin Netanyahu i telefon med Emiratenes leder Mohammed Bin Zayed 13. august 2020. (Foto: GPO)

Israel og De forente arabiske emirater har inngått en historisk fredsavtale som vil føre til full normalisering av diplomatiske forbindelser mellom de to Midtøsten-landene. Emiratene blir dermed det første av De arabiske gulf-stater som etablerer diplomatiske bånd med Israel, skriver Jerusalem Post.

Fredsforhandlingene har pågått i lengre tid, men skal den siste tiden ha akselerert. Avtalen ble sluttført torsdag over en telefonsamtale mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Emiratens kronprins og leder Mohammed Bin Zayed og USAs president Donald Trump. Sistnevnte skal ha hatt en viktig rolle i å mekle fram den historiske avtalen mellom landene.

Som følge av avtalen har Israel inntil videre angivelig gått med på å stoppe annekteringen av deler av Vestbredden. Det er første gang Israel inngår fredsavtale med et arabisk land siden fredsavtalen med Jordan i 1994.

I juni sendte Emiratene to fly med korona-nødhjelp til palestinerne via Israel, som ble sett på som et tegn på tettere forhold mellom landene.

Avtalene vil gjøre at det nå kan etableres flyruter mellom Tel Aviv og Dubai. Det vil også etableres ambassader i de respektive landene.

Benjamin Netanyahu skriver på Twitter at dette er en historisk dag for Israel. Donald Trump skriver at dette er et stort gjennombrudd. Flere tror avtalen kan føre til at andre arabiske land etablerer diplomatiske bånd med Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise