Første El Al-fly over Saudi-Arabia til Emiratene

- Jeg håper det blir starten på en historisk reise, sa Jared Kushner.
En stor israelsk og amerikansk delegasjon deltok på den første kommersielle flyturen fra Israel til De forente arabiske emirater 31. august 2020. (Foto: Twitter)

Den historiske flygningen mellom Israel og De forente arabiske emirater er i gang. Mandag formiddag tok et El Al-fly med høytstående israelske byråkrater og en amerikansk forhandlingsdelegasjon av fra Ben Gurion-flyplass.

– Dette er en historisk flygning, og vi håper det vil starte en enda mer historisk reise for Midtøsten og resten av verden. Jeg ba ved Vestmuren i går at muslimer og arabere i hele verden må se denne flygningen, og anerkjenne at vi alle er Guds barn og at fremtiden ikke trenger å bli styrt av fortiden, sa Jared Kushner, president Donald Trumps utsending til Midtøsten.

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Meir Ben-Shabbat leder den israelske delegasjonen. Han har med seg blant andre fungerende direktør for statsministerens kontor Ronen Peretz, regjeringssekretær Tzahi Braverman, utenriksdepartementets direktør Alon Ushpiz, forsknings- og teknologidepartementets direktør Shai-Li Shpigelman og næringsdepartementets direktør David Lefler.

Blant de mest fremstående i den amerikanske delegasjonen er spesialrådgiver Jared Kushner, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien, USAs spesialutsending for internasjonale forhandlinger Avi Berkowitz og USAs Iran-utsending Brian Hook.

– Det er et virkelig håp om fred etter år med politiske og diplomatiske forberedelser, sa Israels forsvarsminister Benny Gantz.

– Vi har mange samarbeidsmuligheter med De forente arabiske emirater – innenfor diplomati, landbruk, vitenskap, medisin, kultur og transport, la han til.

Flyturen til Abu Dhabi er forventet å ta tre timer og tretten minutter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIDF bombet Hamas-mål etter nye rakettangrep
Neste artikkelHamas annonserte våpenhvile med Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise