– Det er både mulig og logisk at alle 22 arabiske land anerkjenner Israel

Spesialrådgiver Jared Kushner tror de som er imot normalisering vil bli isolert.
Jared Kushner, som har vært en av arkitektene bak fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, var med på den første flyturen mellom de to landene. Han tror flere land nå vil følge etter Emiratene. (Foto: Matty Stern/US Embassy)

Seniorrådgiver i Det hvite hus, Jared Kushner, tror alle arabiske land gradvis vil følge De forente arabiske emirater i å normalisere forholdet til Israel. Han mener den «høylytte minoriteten» som motsetter seg normalisering med Israel vil bli stadig mer isolert og alene i regionen, skriver Times of Israel.

På spørsmål fra Emiratenes statlige nyhetsbyrå WAM om han tror alle de 22 arabiske statene til slutt vil anerkjenne Israel, svarte svigersønnen til USAs president Donald Trump klart og tydelig: «100 prosent».

– Jeg mener det er logisk av dem å gjøre det og jeg tror det over tid vil være riktig å gjøre det. Jeg tror det vil bli en mye større koalisjon takket være det emiratiske lederskapet, sier Kushner i intervjuet.

Kushner ledet møtet mellom den israelske og emiratiske delegasjonen i Abu Dhabi 31. august. (Foto: GPO)

Det hvite hus-rådgiveren sier også at han tror det i løpet av noen måneder vil være et nytt arabisk land som etablerer diplomatiske bånd til Israel.

– Alt kan naturligvis skje, men realiteten er at det er mange som er misunnelige på det trekket som Emiratene har gjort, sier Kushner.

– Man må snakke sammen for å løse problemer. Så en normalisering av forholdet, la mennesker få møtes og drive forretninger sammen vil bare gjøre Midtøsten til en sterkere og mer stabil region, legger han til.

Oman, Bahrain, Marokko og Saudi-Arabia er blant landene som Israel og USA håper skal følge Emiratene og normalisere forholdet til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise