– Det er både mulig og logisk at alle 22 arabiske land anerkjenner Israel

Spesialrådgiver Jared Kushner tror de som er imot normalisering vil bli isolert.

Jared Kushner, som har vært en av arkitektene bak fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, var med på den første flyturen mellom de to landene. Han tror flere land nå vil følge etter Emiratene. (Foto: Matty Stern/US Embassy)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Seniorrådgiver i Det hvite hus, Jared Kushner, tror alle arabiske land gradvis vil følge De forente arabiske emirater i å normalisere forholdet til Israel. Han mener den «høylytte minoriteten» som motsetter seg normalisering med Israel vil bli stadig mer isolert og alene i regionen, skriver Times of Israel.

På spørsmål fra Emiratenes statlige nyhetsbyrå WAM om han tror alle de 22 arabiske statene til slutt vil anerkjenne Israel, svarte svigersønnen til USAs president Donald Trump klart og tydelig: «100 prosent».

– Jeg mener det er logisk av dem å gjøre det og jeg tror det over tid vil være riktig å gjøre det. Jeg tror det vil bli en mye større koalisjon takket være det emiratiske lederskapet, sier Kushner i intervjuet.

Kushner ledet møtet mellom den israelske og emiratiske delegasjonen i Abu Dhabi 31. august. (Foto: GPO)

Det hvite hus-rådgiveren sier også at han tror det i løpet av noen måneder vil være et nytt arabisk land som etablerer diplomatiske bånd til Israel.

– Alt kan naturligvis skje, men realiteten er at det er mange som er misunnelige på det trekket som Emiratene har gjort, sier Kushner.

– Man må snakke sammen for å løse problemer. Så en normalisering av forholdet, la mennesker få møtes og drive forretninger sammen vil bare gjøre Midtøsten til en sterkere og mer stabil region, legger han til.

Oman, Bahrain, Marokko og Saudi-Arabia er blant landene som Israel og USA håper skal følge Emiratene og normalisere forholdet til Israel.

Forrige artikkelRekordmange nye koronatilfeller
Neste artikkelFrykter Hizbollah-angrep før høytiden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.