– Avtalen med Israel styrker oss mot trusselen fra Iran

Bahrains innenriksminister sier avtalen er bra for landet.

Bahrains innenriksminister, og medlem av landets kongefamilie, Rashid bin Abdullah Al Khalifa (t.v.) i samtale med kong Abdullah II av Jordan i 2016. (Foto: Royal Hashemite Court)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Bahrains innenriksminister sier at normaliseringsavtalen med Israel ikke handler om avvisning av palestinerne, men at det er et tiltak for å styrke kongedømmet i lys av sikkerhetstrusselen fra Iran, skriver Times of Israel.

– Det er ikke en oppgivelse av den palestinske saken… Det er for å styrke Bahrains sikkerhet og den økonomiske stabiliteten, sier innenriksminister Rashid bin Abdullah Al Khalifa ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han viser til måten Iran oppfører seg på i regionen, som gjør at Bahrain og andre sunnimuslimske land føler seg truet av den islamske republikken.

– Det er ikke smart å se trusselen og vente på at den kan ramme oss, hvis vi kan gjøre noe for å unngå det. Vi er en stat som er fast bestemt på å utvikle våre nasjonale evner, og vår gamle og moderne strategi er basert på sterke allierte for å møte potensielle trusler, forklarer innenriksministeren.

Tirsdag signerer Bahrain, sammen med De forente arabiske emirater, en avtale om normalisering av forholdet til Israel. Avtalene signeres i en seremoni i Det hvite hus. I tillegg til at Israel, Bahrain og Emiratene har Iran som en felles fiende, deler de tre landene også tette bånd til Washington.

Bahrain har anklaget sjiamuslimske Iran for å initiere protester fra landets sjiamuslimske befolkning, som utgjør majoriteten av befolkningen, mot det regjerende sunnimuslimske Al-Khalifa-dynastiet.

Kongedømmet måtte ha hjelp av Saudi-Arabia for å slå ned et opprør i 2011 under den Arabiske våren. Den lille øystaten grenser til Saudi-Arabia, en av Irans hovedfiender, og er svært avhengig av økonomisk støtte derfra.

Palestinerne har omtalt Bahrains og Emiratens normaliseringsavtale med Israel som «et dolk i ryggen». De føler seg sviktet av arabiske land.

Forrige artikkelAlf R. Jacobsen: Boken «Det falske bildet av Israel» er som et knyttneveslag mot medieverdenens selvbilde
Neste artikkelAmerikanske jøder har en klar favoritt i presidentvalget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.