– Avtalen med Israel styrker oss mot trusselen fra Iran

Bahrains innenriksminister sier avtalen er bra for landet.
Bahrains innenriksminister, og medlem av landets kongefamilie, Rashid bin Abdullah Al Khalifa (t.v.) i samtale med kong Abdullah II av Jordan i 2016. (Foto: Royal Hashemite Court)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Bahrains innenriksminister sier at normaliseringsavtalen med Israel ikke handler om avvisning av palestinerne, men at det er et tiltak for å styrke kongedømmet i lys av sikkerhetstrusselen fra Iran, skriver Times of Israel.

– Det er ikke en oppgivelse av den palestinske saken… Det er for å styrke Bahrains sikkerhet og den økonomiske stabiliteten, sier innenriksminister Rashid bin Abdullah Al Khalifa ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han viser til måten Iran oppfører seg på i regionen, som gjør at Bahrain og andre sunnimuslimske land føler seg truet av den islamske republikken.

– Det er ikke smart å se trusselen og vente på at den kan ramme oss, hvis vi kan gjøre noe for å unngå det. Vi er en stat som er fast bestemt på å utvikle våre nasjonale evner, og vår gamle og moderne strategi er basert på sterke allierte for å møte potensielle trusler, forklarer innenriksministeren.

Tirsdag signerer Bahrain, sammen med De forente arabiske emirater, en avtale om normalisering av forholdet til Israel. Avtalene signeres i en seremoni i Det hvite hus. I tillegg til at Israel, Bahrain og Emiratene har Iran som en felles fiende, deler de tre landene også tette bånd til Washington.

Bahrain har anklaget sjiamuslimske Iran for å initiere protester fra landets sjiamuslimske befolkning, som utgjør majoriteten av befolkningen, mot det regjerende sunnimuslimske Al-Khalifa-dynastiet.

Kongedømmet måtte ha hjelp av Saudi-Arabia for å slå ned et opprør i 2011 under den Arabiske våren. Den lille øystaten grenser til Saudi-Arabia, en av Irans hovedfiender, og er svært avhengig av økonomisk støtte derfra.

Palestinerne har omtalt Bahrains og Emiratens normaliseringsavtale med Israel som «et dolk i ryggen». De føler seg sviktet av arabiske land.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise