Her signeres de historiske avtalene

Dobler antallet arabiske land med fulle diplomatiske bånd til Israel.
Tirsdag 15. september signerte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en avtale om normalisering av forholdet med Emiratene, representerte ved utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, representert ved utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalen. (Foto: Twitter)

Tirsdag 15. september 2020 ble en historisk dag. Da signerte Israel avtale om å normalisere forholdet til ikke bare ett, men to arabiske land.

Israel hadde bare signert en slik avtale med to arabiske land tidligere. Den første var med Egypt i 1979, den andre med Jordan i 1994.

Nå har de også signert en avtale om fred og normalisering av forholdet til Gulflandene De forente arabiske emirater og kongedømmet Bahrain.

Dermed er antallet arabiske land med et normalisert forhold til Israel doblet.

Avtalene ble signert utenfor Det hvite hus av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Emiratenes utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan og Bahrains utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalene mellom landene.

– Jeg har viet hele mitt liv til å trygge Israel, den eneste jødiske staten i verden. For å få til dette har jeg hatt som mål å gjøre Israel sterk, veldig sterk. Historien har lært oss at styrke gir sikkerhet, styrke gir allierte og til slutt skaper styrke fred, sa Netanyahu like før avtalene skulle signeres.

Bahrains innenriksminister sa nylig at Israels styrke er en av årsakene til normaliseringen. De ønsker å være alliert med Israel i konflikten med Iran.

Samtidig som avtalene ble signert i Washington gikk rakettalarmen i flere byer i det sørlige Israel. Terrorister på Gazastripen avfyrte flere raketter mot byer som Ashkelon og Ashdod. Hundretusenvis måtte løpe i bomberom.

Minst to personer skal ha blitt skadet i angrepet. En 62 år gammel mann skal ha fått moderate skader, mens en 28 år gammel mann ble lettere skadet etter at en rakett eller deler av en rakett landet i byen Ashdod.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise