Her signeres de historiske avtalene

Dobler antallet arabiske land med fulle diplomatiske bånd til Israel.

Tirsdag 15. september signerte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en avtale om normalisering av forholdet med Emiratene, representerte ved utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, representert ved utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalen. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag 15. september 2020 ble en historisk dag. Da signerte Israel avtale om å normalisere forholdet til ikke bare ett, men to arabiske land.

Israel hadde bare signert en slik avtale med to arabiske land tidligere. Den første var med Egypt i 1979, den andre med Jordan i 1994.

Nå har de også signert en avtale om fred og normalisering av forholdet til Gulflandene De forente arabiske emirater og kongedømmet Bahrain.

Dermed er antallet arabiske land med et normalisert forhold til Israel doblet.

Avtalene ble signert utenfor Det hvite hus av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Emiratenes utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan og Bahrains utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalene mellom landene.

– Jeg har viet hele mitt liv til å trygge Israel, den eneste jødiske staten i verden. For å få til dette har jeg hatt som mål å gjøre Israel sterk, veldig sterk. Historien har lært oss at styrke gir sikkerhet, styrke gir allierte og til slutt skaper styrke fred, sa Netanyahu like før avtalene skulle signeres.

Bahrains innenriksminister sa nylig at Israels styrke er en av årsakene til normaliseringen. De ønsker å være alliert med Israel i konflikten med Iran.

Samtidig som avtalene ble signert i Washington gikk rakettalarmen i flere byer i det sørlige Israel. Terrorister på Gazastripen avfyrte flere raketter mot byer som Ashkelon og Ashdod. Hundretusenvis måtte løpe i bomberom.

Minst to personer skal ha blitt skadet i angrepet. En 62 år gammel mann skal ha fått moderate skader, mens en 28 år gammel mann ble lettere skadet etter at en rakett eller deler av en rakett landet i byen Ashdod.

Forrige artikkelAmerikanske jøder har en klar favoritt i presidentvalget
Neste artikkelTo israelere skadet i rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.