Flertall i fire arabiske land støtter normaliseringsavtaler med Israel

En amerikansk meningsmåling viser oppsiktsvekkende sterk støtte i befolkningen for normaliseringsavtalene.
Emiratene og Bahrain undertegnet fredsavtaler med Israel 15. september 2020. (Foto: Avi Ohayon, GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det amerikanske selskapet Zogby Analytics har utført en meningsmåling blant 3600 arabere i Saudi-Arabia, Emiratene, Jordan, Egypt og de palestinske selvstyreområdene. Målingen ble ledet av James Zogby, grunnlegger og styreleder for Arab-American Institute. Resultatene ble meldt av Sky News Arabia i De forente arabiske emirater, og gjengitt i Israel Hayom.

I den palestinske befolkningen er et flertall (61 prosent) negative til Israels normaliseringsavtaler med Emiratene og Bahrain, men ikke i de arabiske landene. 59 prosent av jordanerne og saudierne er positive, 58 prosent av egypterne og 56 prosent av befolkningen i Emiratene. Ønske om stabilitet og den militære situasjonen i Midtøsten blir oppgitt som hovedgrunn til støtten.

Mandag 12. oktober opplyste statsminister Benjamin Netanyahus kontor at det planlegges et toppmøte med Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan «om kort tid». De to statslederne snakket med hverandre i løpet av helgen.

– Jeg inviterte ham til å besøke Israel, og han inviterte meg til å besøke Abu Dhabi, fortalte Netanyahu til sine regjeringsmedlemmer. Mandag vedtok den israelske regjeringen enstemmig å sende normaliseringsavtalene videre til formell godkjenning i nasjonalforsamlingen Knesset.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise