Flertall i fire arabiske land støtter normaliseringsavtaler med Israel

En amerikansk meningsmåling viser oppsiktsvekkende sterk støtte i befolkningen for normaliseringsavtalene.
Emiratene og Bahrain undertegnet fredsavtaler med Israel 15. september 2020. (Foto: Avi Ohayon, GPO)

Det amerikanske selskapet Zogby Analytics har utført en meningsmåling blant 3600 arabere i Saudi-Arabia, Emiratene, Jordan, Egypt og de palestinske selvstyreområdene. Målingen ble ledet av James Zogby, grunnlegger og styreleder for Arab-American Institute. Resultatene ble meldt av Sky News Arabia i De forente arabiske emirater, og gjengitt i Israel Hayom.

I den palestinske befolkningen er et flertall (61 prosent) negative til Israels normaliseringsavtaler med Emiratene og Bahrain, men ikke i de arabiske landene. 59 prosent av jordanerne og saudierne er positive, 58 prosent av egypterne og 56 prosent av befolkningen i Emiratene. Ønske om stabilitet og den militære situasjonen i Midtøsten blir oppgitt som hovedgrunn til støtten.

Mandag 12. oktober opplyste statsminister Benjamin Netanyahus kontor at det planlegges et toppmøte med Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan «om kort tid». De to statslederne snakket med hverandre i løpet av helgen.

– Jeg inviterte ham til å besøke Israel, og han inviterte meg til å besøke Abu Dhabi, fortalte Netanyahu til sine regjeringsmedlemmer. Mandag vedtok den israelske regjeringen enstemmig å sende normaliseringsavtalene videre til formell godkjenning i nasjonalforsamlingen Knesset.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise