Sender hvete for 50 millioner til Sudan

Hveten blir sendt etter nyheten om normalisering av forholdet mellom landene.
Israel sender flere tonn med hvete til kriserammede Sudan. Her fra en hveteåker i Israel. (Foto: Amir Appel/Flickr)

Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde søndag 25. oktober at Israel sender hvete for rundt 50 millioner kroner til Sudan, etter at de to landene er blitt enige om å normalisere forholdet, skriver Times of Israel.

– Vi ser frem til en varm fred og sender hvete til en verdi av 47 millioner kroner umiddelbart til våre nye venner i Sudan, opplyser Netanyahu.

Det var fredag 23. oktober at USAs president Donald Trump kunngjorde at Israel og Sudan er blitt enige om å normalisere forholdet som følge av en USA-meklet avtale. Sudan blir dermed det femte arabiske landet som normaliserer forholdet til Israel.

– Vi har fått på plass tre fredsavtaler på seks uker. Det er ikke flaks, det er ikke tilfeldigheter, men resultatet av en klar politikk og innsats, sier Netanyahu, som tror det bare er et spørsmål om tid før enda flere arabiske land følger etter.

I forrige måned signerte Israel avtaler med Emiratene og Bahrain. Det er ventet at en israelsk delegasjon innen kort tid vil reise til Sudan for å fullføre arbeidet med normaliseringsavtalen.

Sudan, som sliter økonomisk, antas å ha gått med på normaliseringen for å bli fjernet fra en amerikansk liste over statlige sponsorer av terror. Ved å bli fjernet fra denne listen kan landet motta sårt tiltrengt økonomisk støtte.

Avtalen med Sudan vil også innebære bistand og investeringer fra Israel, særlig innen teknologi og landbruk, i tillegg til sletting av gjeld. Sudans overgangsregjering har den siste tiden vært i en hardt presset situasjon. Den økonomiske situasjonen har gjort at tusenvis har tatt til gatene i landets hovedstad Khartoum og andre regioner for å protestere mot myndighetene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise