Nye toner fra Organization of Islamic Cooperation

- Hvorfor insistere på motstandskamp, boikott og distansering? sier Yousef Al-Othaimeen.
Yousef Al-Othaimeen. (Foto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Organization of Islamic Cooperation (OIC) er en samarbeidsorganisasjon for 57 muslimske stater. Fiendskap mot Israel har vært en av de samlende faktorene i organisasjonen helt siden starten. Den ble grunnlagt etter at en australsk turist forsøkte å brenne ned al-Aqsa moskéen i Jerusalem i 1969.

I februar, etter at USAs president Donald Trump hadde lagt fram sin fredsvisjon for israelere og palestinere, tok OIC avstand fra initiativet.

Men nå kommer det helt andre toner, rapporterer Avi Isssacharoff i Times of Israel. Mandag 26. oktober ble generalsekretær Yousef Al-Othaimeen, tidligere en saudisk politiker, intervjuet på arabisk på Sky News.

– Vi må tenke utenfor boksen, begynte Al-Othaimeen.

– Den [palestinske] saken har pågått i over 70 år. Vi har forsøkt med kriger og kaste israelerne på sjøen, vi har prøvd mye. Den nye generasjonen av våre palestinske brødre trenger å prøve ut nye ideer som vil lede til en løsning på dette problemet, som er i interessen til oss alle, men på nye måter, måter som ikke ennå er blitt prøvd, for å nå en tostatsløsning med Øst-Jerusalem som hovedstad for staten, sa Al-Othaimeen.

– Hvorfor insistere på å gå veien med motstandskamp, boikott og distansering? Det som vi bør ta avstand fra er de tradisjonelle og kjente ideene, la han til.

«For noen måneder siden ville slike uttalelser vært helt utenkelige. At de ble uttalt denne uken, av lederen for denne organisasjonen, viser at den israelske normaliseringsavtalen med Sudan, og de tidligere avtalene med Bahrain og Emiratene, har skapt ikke mindre enn et jordskjelv i Midtøsten,» kommenterer Issaacharoff. Han er en av Israels fremste journalister i å dekke det som skjer blant Israels arabiskspråklige naboer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise