Dette har aldri tidligere skjedd

Se nøye på dette bildet. Det er historisk!
18. november ble Abdullatif al-Zayani (t.h.) den første ministeren fra Bahrain som besøker Israel. Her blir han tatt imot av Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi på Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. (Foto: Det israelske utenriksdepartementet)

Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani landet onsdag morgen i Tel Aviv i det som er et historisk besøk i Israel. Aldri tidligere har en minister fra kongedømmet i Persiabukta besøkt den jødiske staten.

I løpet av besøket skal Al-Zayani møte israelske tjenestemenn og delta i et trilateralt møte med Israels statsminister Benjamin Netanahu og USAs utenriksminister Mike Pompeo, som er på en rundreise i Midtøsten.

Al-Zayani og hans følge ble tatt imot på Ben Gurion-lufthavn av Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi. Han ønsket sin kollega hjertelig velkommen og understreket at «dette er et historisk besøk», skriver Times of Israel.

Det er ventet at Israel og Bahrain vil signere bilaterale avtaler i forbindelse med besøket, blant annet innen luftfart og teknologisk samarbeid.

– Dette er ikke noe som skjer hver dag, sier en israelsk diplomat om det historiske besøket. Det er bare uker siden Israel signerte historiske avtaler om å normalisere forholdet til Bahrain og De forente arabiske Emirater.

– Det er et enormt økonomisk potensiale i våre bånd til Emiratene og Bahrain. Mange her i Utenriksdepartementet har arbeidet med å etablere disse båndene i over 15 år og mange er nå glade for at vi nå endelig kan snakke åpent om det. Onsdagens besøk av Bahrains utenriksminister er en kulminasjon av dette arbeidet og bør ikke tas for gitt, sier diplomaten.

I oktober var en israelsk delegasjon på et historisk besøk til den bahrainske hovedstaden Manama. Der ble det lagt inn en formell forespørsel om å åpne ambassade i landet. Det er ventet at Israel vil få grønt lys til å etablere en ambassade i Bahrain forbindelse med besøket til utenriksministeren.

Besøket til delegasjonen fra Bahrain er også historisk i form av at det var den første kommersielle flygningen mellom Bahrain og Israel i historien:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise