Over 50.000 israelere har allerede besøkt Emiratene

Israelere strømmer til De forente arabiske emirater etter normaliseringen.
Over 50.000 israelere har allerede besøkt Emiratene. Her er israelske Lorena Khateeb fotografert i Dubai. (Foto: Twitter)

Etter bare to uker med kommersielle flygninger mellom Israel og De forente arabiske emirater har over 50.000 israelere allerede besøkt landet. Avtalen om normalisering av forholdet mellom de to landene, som ble signert i høst, gjorde at israelere for første gang kan besøke byer som Dubai og Abu Dhabi.

Titusener flere er ventet å besøke landet i ukene fremover, skriver Ha’aretz.

Landet, en føderasjon av sju emirater, har gjort mye for å legge til rette for israelske turister. I Dubai er det nå rundt 150 restauranter som tilbyr gjester kosher-mat. Det jødiske samfunnshuset i byen har økt fra fem til 30 ansatte.

Israels normaliseringsavtale med Emiratene har vært banebrytende for den jødiske statens forhold til den arabiske verden. Før denne avtalen hadde Israel bare formelle relasjoner med to arabiske stater, Egypt (siden 1979) og Jordan (siden 1994). Etter avtalen med Emiratene har Bahrain, Sudan og nå sist Marokko fulgt etter og etablert fulle forbindelser til den jødiske staten.

Det er ikke bare israelske turister som besøker Emiratene. I begynnelsen av desember deltok 200 israelske bedrifter for første gang på den store teknologimessen Gitex i Dubai. Hundrevis av israelske forretningsfolk deltok.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise