Saudi-Arabias skolebøker betydelig forbedret

Setter et godt eksempel for palestinske selvstyremyndigheter.
Saudi Arabia skolebøker
Arabisk skolejente. Bildet er tatt i Jemen i april 2013. (Illustrasjonsfoto: Julien Harneis, flickr)

Norge støtter skolepensum som fremmer jihad, skrev Aftenposten 12. november 2019. Lederartikkelen var også klar: Palestinske skolebøker motarbeider fred.

Siden den gang har regjeringen holdt delvis tilbake og, i statsbudsjettet for 2021, kuttet i bistand til palestinere. Men palestinernes statsminister nektet senest denne måneden å gjøre noen endringer i skolebøkene.

Også Saudi-Arabia har skolebøker med problematisk innhold, men der noterer nå insituttet IMPACT-se en rekke positive forbedringer i de siste utgavene av skolebøkene. Her er kortversjon av deres observasjoner knyttet til Israel og det jødiske folk:

Flere av de verste eksemplene av hat og oppvigleri er blitt fjernet. En hadith som har lagt grunnlag for mye av de anti-jødiske holdningene i den muslimske verden har blitt fjernet.

En klassisk antisemittisk konspirasjon om at jødene («sionistiske krefter») kontrollerer verden, og bruker penger, kvinner og narkotika som virkemidler, er tatt ut fra 2019 til 2020.

For ti år siden var de saudiske skolebøkene fult av innhold som forberedte elevene på jihad og martyrdød, men nå er de fleste av disse fjernet.

Holdningen til Israel er blitt betydelig mer balansert. Et helt kapittel om «den sionistiske faren» er fjernet, men anti-israelsk innhold finnes fortsatt i pensum.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise