Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels ambassade i Emiratene har åpnet

Eitan Na'eh leder den israelske ambassaden som nylig åpnet i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. (Foto: Israelsk UD)
Et nytt bevis på det nye forholdet mellom Israel og arabiske land.

Den israelske ambassaden i De forente arabiske emirater ble offisielt åpnet søndag 24. januar, da ambassadør Eitan Na’eh ankom hovedstaden Abu Dhabi.

– Ambassaden vil jobbe for å fremme Israels interesser og vil være til rådighet for landets innbyggere, sier Utenriksdepartementet i en uttalelse.

Den nye ambassaden vil i første omgang opereres fra et midlertidig kontor, frem til man har funnet et permanent sted å etablere ambassaden.

Na’eh, som tidligere var ambassadør til Tyrkia, er den første israeleren som får full diplomatisk status i Emiratene, etter at landet normaliserte forholdet til den jødiske staten i forbindelse med Abraham-avtalen i fjor. Han vil lede ambassaden i flere måneder, inntil en fast ambassadør blir utnevnt.

Åpning av ambassaden vil gjøre at de bilaterale forholdene mellom landene kan utvides ytterligere, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi. Samtidig som Israel åpnet sin ambassade vedtok Emiratene å åpne ambassade i Tel Aviv.

– Dette er en viktig beslutning som vil styrke de varme båndene mellom land og nasjoner. Vi ser frem til å snart kunne ønske en representant for Emiratene velkommen, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Det er også ventet at Israel vil åpne et konsulat i Dubai og et handelskontor i Rabat i Marokko i løpet av kort tid. Israel har allerede en ambassade i drift i Manama, hovedstaden til Bahrain, etter at landene normaliserte forholdet.

I februar vil Benjamin Netanyahu dra på et historisk besøk til Gulflandene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart