Israels ambassade i Emiratene har åpnet

Et nytt bevis på det nye forholdet mellom Israel og arabiske land.
Eitan Na'eh leder den israelske ambassaden som nylig åpnet i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. (Foto: Israelsk UD)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den israelske ambassaden i De forente arabiske emirater ble offisielt åpnet søndag 24. januar, da ambassadør Eitan Na’eh ankom hovedstaden Abu Dhabi.

– Ambassaden vil jobbe for å fremme Israels interesser og vil være til rådighet for landets innbyggere, sier Utenriksdepartementet i en uttalelse.

Den nye ambassaden vil i første omgang opereres fra et midlertidig kontor, frem til man har funnet et permanent sted å etablere ambassaden.

Na’eh, som tidligere var ambassadør til Tyrkia, er den første israeleren som får full diplomatisk status i Emiratene, etter at landet normaliserte forholdet til den jødiske staten i forbindelse med Abraham-avtalen i fjor. Han vil lede ambassaden i flere måneder, inntil en fast ambassadør blir utnevnt.

Åpning av ambassaden vil gjøre at de bilaterale forholdene mellom landene kan utvides ytterligere, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi. Samtidig som Israel åpnet sin ambassade vedtok Emiratene å åpne ambassade i Tel Aviv.

– Dette er en viktig beslutning som vil styrke de varme båndene mellom land og nasjoner. Vi ser frem til å snart kunne ønske en representant for Emiratene velkommen, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Det er også ventet at Israel vil åpne et konsulat i Dubai og et handelskontor i Rabat i Marokko i løpet av kort tid. Israel har allerede en ambassade i drift i Manama, hovedstaden til Bahrain, etter at landene normaliserte forholdet.

I februar vil Benjamin Netanyahu dra på et historisk besøk til Gulflandene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise